Diabetul la copii poate fi provocat de un virus

Cercetatorii britanici au descoperit ca este posibil ca multe cazuri de diabet, majoritatea la copii, sa fie provocate de un virus frecvent intalnit.
Studiul a fost facut posibil de un patolog din Glasgow care, timp de 25 de ani, a strans monstre de tesut de la copii care au decedat in mai putin de 12 luni dupa ce au fost diagnosticati cu diabet tip 1.

Dr. Alan Foulis credea ca enterovirusurile, o familie de virusuri care provoaca simptome precum voma sau diaree, sunt prezente, insa tehnologia nu i-a permis pana acum sa le detecteze. Impreuna cu colegii sai de la Universitatea Brighton, acesta a putut sa caute dovezi ale prezentei enterovirusurilor in monstrele prelevate in timpul autopsiilor a 72 de copii cu cele prelevate de 50 de copii sanatosi.

La 60% dintre copiii diagnosticati cu diabet tip 1 au fost depistate semne de enterovirusuri in tesutul pancreatic.
Cercetatorii au mai observat ca 40% dintre adultii cu diabet de tip 2 prezinta semne de infectie a celulelor care produc insulina.

Sursa: BBC News Online
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • ion pe 1 Mai 2012, 09:59
  da sunt virusi

  se pare ca intrun final asa este , si americanii au descoperit ca niste virusi actioneaza asupra pancreasului inflamand zonele producatoare de insulina.

  1
  0

 • Maria pe 7 Mar 2009, 16:56
  olheuu

  Nush ce sa zic:((:((:((:((:9((:(:((((:((:(((( Dar eu chiar is grasa...am 65 de kg

  1
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod