Mai putine oua, mai mult suc de mere pentru sanatate

Potrivit unui studiu efectuat de cercetatori americani, consumul unui ou pe zi creste riscul aparitiei diabetului de tip 2. Oamenii de stiinta au stabilit totodata ca sucul de mere este benefic impotriva bolii Alzheimer.
Cercetatorii americani de la Harvard Medical School au realizat un studiu pe termen lung analizand obiceiurile alimentare a 57.000 de persoane. S-a stabilit ca cei care consuma cate un ou pe zi sunt mai predispusi la diabet de tip 2 cu pana la 77%. Totusi, cercetatorii atrag atentia ca ouale nu cauzeaza diabet, ci trebuie doar sa fie limitat consumul lor.

Un alt studiu condus de Thomas B. Shea si Amy Chan de la University of Massachusetts-Lowell s-a concentrat pe beneficiile merelor pentru sanatate.
Astfel, s-a stabilit ca sucul de mere consumat cu regularitate incetineste evolutia bolii Alzheimer. Cecetatorii atrag atentia ca merele nu vindeca boala, dar consumul lor pe termen lung pot sa o previna. De asemenea, oamenii de stiinta, au subliniat inca o data importanta unei alimentatii sanatoase si echilibrate pentru organismul uman.

Sursa: AGI Salute
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tomis pe 6 Feb 2009, 18:53
    Mai putine oua, mai mult suc de mere pentru sanatate

    Minunat articol....prevenireas si prifilaxia este ceea ce trebuie de facut....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod