Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) marcheaza pe 4 februarie Ziua Bolnavilor de Cancer, zi in care se militeaza pentru accesul egal al tuturor pacientilor la cele mai noi terapii impotriva cancerului.
Potrivit Presedintelui FABC, Cezar Irimia, initiativa "Cancer United" - "Uniti impotriva cancerului", program de constientizare si implicare a pacientilor in gasirea unor solutii pe termen lung pentru asigurarea unui acces rapid si egal la cele mai bune terapii in domeniul cancerului, a inceput in urma cu doi ani.

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului isi propune sa atraga atentia asupra faptului ca afectiunile maligne reprezinta o problema de sanatate publica in multe din tarile lumii si a devenit in ultimii ani o prioritate pentru sistemele de sanatate, in special in tarile dezvoltate.


Specialistii estimeaza ca, in Romania, sufera de cancer aproximativ 400,000 de pacienti. Cele mai comune forme de cancer sunt cancerul pulmonar si colorectal, la barbati, respectiv cancerul de san, la femei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod