Cercetătorii au descoperit perioada din zi în care corpul arde cele mai multe calorii

Cercetătorii au descoperit perioada din zi în care corpul arde cele mai multe calorii

Ceasul intern al corpului, sau ritmul circadian, dictează o mare parte din activitățile tale zilnice. Îți spune când îți este foame și trebuie să mănânci, când ești obosit și trebuie să mergi la culcare și multe altele.
Acest ceas intern al organismului determină, de asemenea, și perioada zilei în care corpul arde cele mai multe calorii, chiar dacă nu faci nicio activitate fizică, arată un nou studiu.

Cercetătorii au descoperit că atunci când suntem în repaos, ardem cu 10% mai multe calorii după-amiaza și seara, decât dimineața.

Acest studiu demonstrează rolul important pe care îl are ritmul circadian în reglarea metabolismului. În același timp, arată de ce persoanele care au program dereglat de somn pentru că lucrează în schimburi de noapte sunt mai predispuse să se îngrașe.

Pentru a evalua schimbările metabolismului de-a lungul zilei fără efectele nivelurilor diferite de activitate din fiecare zi, al alimentației sau al programului de somn, cercetătorii au studiat șapte voluntari timp de o lună într-un laborator care nu avea ferestre și nu existau ceasuri.
Participanții nu au avut acces la telefoane sau internet și au primit un program în care li se spunea când să doarmă, să se trezească și să mănânce.

În fiecare noapte, participanții se culcau cu patru ore mai târziu decât în noaptea precedentă. Acest tipar imita programul unei persoane care ar călătorii spre vest prin întreaga lume într-o săptămână întreagă.

Pentru că erau supuși unui echivalent al călătoriei pe glob în fiecare săptămână, ceasul intern al corpului nu putea ține pasul.
Astfel că organismul a fost nevoit să-și formeze propriul program, fără să se bazeze pe indicii din exterior. Acest lucru ne-a permis să măsurăm rata metabolică la toate perioadele biologice ale zilei”
, a declarat cercetătoarea Jeanne Duffy, co-autoarea studiului.

Cercetătorii au descoperit că participanții au ars în repaos cele mai puține calorii pe timpul nopții biologice, când temperatura corpului scade. Consumul de energie în repaos a fost cel mai ridicat după 12 ore, în perioada considerată de organism ca fiind după-amiaza și începutul serii.

Deși studiul a fost restrâns, rezultatele scot la lumină modul în care ritmul circadian influențează metabolismul.
Mai mult decât atât, cercetătorii sugerează că studiile viitoare ar putea să arate modul în care schimbările ale ratei metabolice în repaos contribuie la creșterea în greutate în cazul persoanelor care nu au un program de somn regulat.

De aceea, este recomandat ca persoanele care vor să slăbească să mențină un program normal de somn.


https://www.health.com/weight-loss/burn-the-most-calories

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod