Ce este boala misterioasă care ucide copiii din India?

Pandemia de coronavirus ne-a demonstrat cât de vulnerabili suntem în fața noilor virusuri și bacterii cu care nu ne-am mai confruntat până în prezent, în ciuda faptului că medicina modernă este tot mai avansată.
O nouă amenințare pare să vină de această dată din India, unde peste 30.000 de persoane din provincia Uttar Pradesh, situată în nordul țării, suferă de o afecțiune misterioasă care provoacă febră, convulsii, dureri articulare și iritații.

Oamenii de știință se tem de posibilitatea unei noi pandemii, din moment ce boala s-a răspândit rapid în zona respectivă. 50 de persoane și-au pierdut viața, iar boala pare să afecteze în special tinerii și copiii.

Copiii infectați suferă de dureri articulare, dureri de cap, deshidratare, diaree și iritații pe brațe și picioare.
Deși sute de persoane au fost internate în spitalele din zonă cu simptome similare, niciuna nu a fost testată pozitiv pentru COVID.

Afecțiunea duce rapid la moartea pacientului, în formele severe. „Pacienții din spitale, în special copiii, mor foarte repede”, a declarat medicul Neeta Kulshresth, unul dintre principalii coordonatori medicali din zona Firozabad, unde din 40 de decese, 32 au fost în rândul copiilor. 
Deși medicii nu sunt încă siguri care este cauza acestei afecțiuni devastatoare, unii dintre ei sunt de părere că este vorba despre boala denga, o afecțiune virală transmisă de țânțari.

În anul 2017 cercetătorii au demonstrat că anticorpii generați de o infectare precedentă cu denga poate face ca pacientul să dezvolte o variantă mult mai severă dacă boala este contractată din nou.

Alți specialiști consideră că ar putea fi vorba despre tifosul tropical, cunoscut și ca boala tsutsugamushi, răspândit de puricii infestați cu bacteria Orientia tsutsugamushi. Epidemii de tifos tropical au fost înregistrate în India în 2003 și în 2007.

Printre simptome se numără febra, dureri de cap, dureri musculare și iritații.
Cele mai multe cazuri au fost descoperite în Asia de Sud-Est, Indonezia, China, Japonia, India și nordul Australiei.

O echipă de cercetători de la Universitatea King George din Lucknow, India, a investigat cauzele bolii misterioase și a descoperit că poate fi vorba despre cele două afecțiuni asociate: tifosul tropical și boala denga. 

„Tifosul tropical este o infecție care reapare. Simptomele sale de debut sunt febra și iritațiile și afectează sistemul nervos central, sistemul cardiovascular, renal, respirator și gastrointestinal. Persoanele cu o formă severă a bolii se confruntă cu hemoragie internă și cedarea organelor interne, ceea ce poate duce la deces”, potrivit India Report.

În cazul pacienților cu boala denga simptomele sunt febra, durerile musculare și articulare.
În cazurile severe s-a observat o scădere semnificativă a numărului de trombocite, ceea ce duce la hemoragie internă și posibil deces.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod