Ca si pielea, ochii pot fi "arsi" de soare

Copiii si adolescentii sunt cei mai expusi riscului de a avea probleme cu vederea din cauza expunerilor prelungite la soare fara sa se protejeze.
Nu uita pe protectia ochilor atunci cand te gandesti sa te protejezi importiva ultravioletelor (UV), sustin expertii.

Expunerea indelungata la razele ultraviolete a fost asociata cu o serie de proleme ale ochilor, cum ar fi cataracta si afectiuni degenerative ale corneii, potrivit Asociatiei Americane de Optometrie.

Aceste afectiuni pot duce la incetosarea vederii, iritatie, roseala, inlacrimare, pierderea temporara a vederii si in unele cazuri la orbire.

"Asa cum pielea este arsa de radiatiile ultraviolete, asa si ochiul poate suferi de anumite afectiuni.
Ceea ce trebuie stiut mai ales de catre cei mici, este ca si ochii trebuie protejati. Protejarea poate consta in metode simple, sigure si care nu includ costuri majore, cum ar fi: purtarea palariilor sau a ochelarilor de soare care absorb radiatiile UV", sustine Gregory Good, membru al Asociatiei Americane pentru Optometrie.

Copii si adolescentii sunt mai expusi acestui risc, deoarece ei isi petrec mai mult timp afara decat adultii, iar lentilele naturale ale ochiului sunt mai trasparente decat ale adultilor, ceea ce insemna ca o cantitate mai mare de lumina nociva poate ajunge la retina.


Pentru protejarea adecvata a ochilor iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii semana atunci cand vrei sa cumperi o perechete de ochelari de soare pentru tine sau pentru copilul tau:

1. Poarta ochelari de protectie in toate zilele in care ochii tai sunt expusi radiatiilor UV, chiar si intr-o zi innorata sau pe timp de iarna.

2. Cumpara ochelari de soare care iti ofera o buna protectia impotriva radiatiilor UV. Acestia ar trebuie sa blocheze pana la 99% din radiatiile UV-A si UV-B si sa previna pana la 75% din lumina.


3. Asigura-te ca lentilele au culoarea uniforma si sunt fara imperfectiuni si distorsiuni.

4. Cumpara ochelari cu lentilele cenusii, deoarece acestea reduc intensitatea luminoasa fara a deforma culoarea obiectului, asigurand o vedere in culori cat mai naturale.
 
5. Inca o data copii si adolescentii trebuie sa poarte ochelari de soare deoarece petrec mai mult timp afara.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • io pe 27 Mai 2008, 13:16

    Si lentilele heliomatice ale ochelarilor de vedere protejeaza de radiatiile UV?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod