Pierderile dentare cresc riscul aparitiei cancerului?

Expertii au descoperit o importanta legatura intre pierderea dintilor si riscul dezvoltarii a trei forme de cancer - esofagian, la cap si gat si cancerul la plamani.
Specialistii au efectuat un studiu pe un grup de 5.240 de pacienti bolnavi de cancer din Japonia si 10.480 de persoane fara cancer.

S-a descoperit ca persoanele care au suferit pierderi dentare au un risc cu 36% mai mare de a dezvolta cancer esofagian, cu 68% de a dezvolta cancer la gat sau cap si cu 54% de a dezvolta cancer la plamani. Cercetatorii au mai observat ca riscul de a dezvolta aceasta boala creste odata cu numarul de dinti pierduti.  

"Pierderea dintilor este rezultatul infectiilor bacteriene cronice si pot servi drept surogat pentru inflamatiile si infectiile cronice, care la randul lor pot fi importante in dezvoltarea cancerului," declara Dr. Akio Hiraki, autorul studiului.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • m.mariana pe 28 Mai 2008, 07:12
    pierderile dentare

    ESTE O PARERE DESTUL DE BUNA DAR NU SUNT SIGURA CA VOM FACE CANCER DE LA DINTII...SA FIM SERIOSI INDIFERENT CE ZICETI...FIECARE ARE PAREREA LUI...DA...ASTA E..MULTUMIRI..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod