Colesterolul si reducerea riscului de cancer la prostata

Scaderea colesterolului duce la scaderea riscului de aparitie a cancerului de prostata. Barbatii care tin sub control nivelul colesterolului din sange se feresc de riscul de a face cancer la prostata, prin mentinerea unui nivel scazut de proteina antigen care declanseaza cancerul de prostata, sustine un nou studiu.

"Cancerul la prostata este controlat de hormonul testosteron. Molecula principala care formeaza testosteronul este colesterolul", sustine Dr. Murugesan Manoharan, profesor de urologie la Universitatea din Miami Sylvester Centrul pentru Intelegerea Cancerului, care nu a fost implicat in acest studiu. "Deci, este un lucru cunoscut ca cancerul de prostata se afla in directa legatura cu colesterolul.

Implicatia studiului consta in faptul ca scaderea nivelului de colesterol poate reduce riscul de a face cancer de prostata, a adaugat Manoharan.


"Bineinteles ca aceste este un studiu mic si nu confirma totul, dar este  ideea pentru inceput, care mai tarziu poate conduce la alte descoperiri".

Pentru acest studiu, cercetatorii au adunat datele de la 1.214 barbati care au luat medicamente, statine, pentru scaderea nivelului de colesterol.

Rezultatele studiului confirma informatiile deja stiute, si anune ca scaderea nivelului de coleterol conduce la scaderea cantitatii de testosteron. Specialistii tin sa mentioneze ca rezultatele sustin inca o data ca colesterolul joaca un rol important in procesul biologic al prostatei.


Ceea ce nu este cunoscut este faptul daca scaderea colesterolului cu ajutorul medicamentelor poate ascude dezvoltatrea cancerului de prostata.

"Scazand  nivelul colesterolului din sange artificial nu inseamna ca vor disparea riscurile dezvoltarii cancerului la prostata, doar ca testul de sanga va iesi in regula, din acest punct nu vei mai avea surprize neplacute", a adaugat Manoharan.  

Totodata, acesta sustine ca trebuie facute studii serioase pe seama noile descoperiri, pentru a se afla daca statinele reduc intr-adevar incidenta cancerului de prostata, fapt care ar fi extraordinar.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod