Boli ciudate: "Text neck", boala provocată de suflatul nasului și amnezia de după sex

Ingeniozitatea umană nu cunoaşte limite când vine vorba despre modalităţi în care omul îşi poate afecta sănătatea, medicii descoperind mereu multe ciudăţenii din acest punct de vedere, cum ar fi cheagurile de sânge provocate de aranjatul patului şi amnezia de după sex.

Recent, cercetătorii americani au anunţat descoperirea unei noi maladii pe care au intitulat-o "text neck" (dureri ale gâtului provocate de postura aplecată mereu asupra ecranului telefonului mobil, n.r.), scrie ziarul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Medicul Kenneth Hansraj, specializat în chirurgia coloanei vertebrale, de la New York Spine Surgery and Rehabilitation Medicine Centre, a declarat că menţinerea posturii "cocoşat asupra unui ecran de telefon" duce la apariţia unor tensiuni prelungite asupra gâtului, ceea ce în cele din urmă poate conduce la nevoia unei intervenţii chirurgicale.

Sindromul "text neck" îi afectează pe oamenii care petrec ore în şir, în fiecare zi, cu capul aplecat, concentrându-se asupra ecranului telefoanelor mobile.

Fracturarea craniului în momentul unui strănut sau a suflării mai viguroase a nasului este de asemenea o ciudăţenie medicală.

Mai mult, suflatul nasului poate afecta inima.

Medicii de la Birmingham City Hospital au raportat cazul unei femei în vârstă de 20 de ani care şi-a suflat nasul atât de tare, încât presiunea creată i-a provocat o fractură a craniului, iar aerul a găsit o cale de a ajunge în cavitatea toracică. Femeia şi-a revenit după câteva zile de odihnă şi tratament cu analgezice.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod