Boli ciudate: "Text neck", boala provocată de suflatul nasului și amnezia de după sex

Cei care petrec zilnic multe ore cu capul aplecat, concentrându-se asupra ecranului telefoanelor mobile, sunt afectați de sindromul "text neck"


La rândul lor, medicii germani au raportat un caz în care un bătrân a suferit o mică ruptură a peretelui inimii în momentul în care a vrut să-şi sufle nasul, din cauza creşterii bruşte a tensiunii arteriale. De asemenea, în Statele Unite, o femeia s-a prezentat la spital cu pleoapele ochiului drept foarte umflate după ce a încercat să-şi cureţe nara dreaptă suflând puternic, în timp ce nara stângă o blocase cu degetul.

De asemenea, aranjarea unui cearşaf pe pat poate fi la fel de periculoasă.

Medicii au avertizat că mişcările repetate ale încheieturilor mâinilor în procesul de a face un cearşaf să cadă peste marginea patului duc la formarea de cheaguri de sânge în principala venă care alimentează braţul cu sânge, cauzând amorţirea şi slăbirea forţei şi a nivelului de control asupra mâinii.

Muşcăturile în zona gâtului, practicate în timpul actului sexual, pot afecta venele şi nervii ce trec prin această regiune. În 2011, o femeie în vârstă de 44 de ani a paralizat după ce partenerul său a muşcat-o de gât, afectând o arteră care alimenta cu sânge creierul acesteia.

Un neurolog finlandez a scris pentru prima dată despre această problemă după ce a tratat, în anii 1980, un tânăr care s-a plâns de dureri acute ale gâtului şi umărului.
Medicul a descoperit că, în timpul unei partide de sex, iubita pacientului l-a muşcat pe bărbat, afectând un nerv. Bărbatul a avut nevoie de şase luni pentru a-şi reveni complet.

Tot partidele de sex pot provoca şi ceea de medicii numesc amnezie post-coitală, care presupune o pierdere completă a memoriei în urma unui act sexual mai intens.

Un raport publicat în Revista niponă de Psihiatrie şi Neurologie, în 1993, relatează cazul unei femei care a suferit de pierderea completă a memoriei după o partidă de sex.
Pacienta şi-a revenit după şase ore.

Una dintre teoriile oferite de medici pentru apariţia acestui episod de amnezie este că actul sexual duce la o creştere a tensiunii arteriale, care apoi scade foarte rapid, lucru ce poate duce la o alimentare problematică, pentru scurt timp, cu oxigen a creierului.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod