Bei prea multă apă? De ce este un obicei nesănătos

Consumul excesiv de apă poate fi dăunător pentru sănătate, pentru că poate da peste cap anumite procese, în pofida binecunoscutului sfat că trebuie să bem doi litri de apă pe zi pentru a fi sănătoși.
Se recomandă între șase și opt pahare de apă pentru stimularea concentrării și scăderea intensității migrenelor și chiar pentru a reduce foamea.

Dar cine transpiră mult, de exemplu, nu trebuie să compenseze bând multă apă. "Efectul este uneori invers. Dacă cineva bea mai multă apă decât este necesar, corpul va transpira încercând să scape de cantitatea în exces", spune profesorul Mark Whitley, chirurg și fondator al clinicii londoneze care îi poartă numele, citat de  cotidianul britanic Daily Mail.

Prea multă apă poate provoca și insomnii.
"Când adormim, creierul nostru eliberează un hormon anti-diuretic ce încetinește funcția renală și care ne face să uităm de nevoia de a urina în timpul nopții", explică Whitley.

În schimb, dacă se consumă prea multă apă seara, surplusul de lichid din corp depășește posibilitățile hormonului ADH și apare trezirea în zori pentru a merge la toaletă, urmată de greutatea de a adormi din nou, scrie ziarul citat de Agerpres.

Excesul de apă (câțiva litri, nu câteva pahare în plus) poate provoca și perturbări ale nivelurilor de sare și minerale din corp, rezultatul fiind că rinichii nu mai funcționează corect.
În plus, poate apărea chiar și o intoxicație care să provoace moartea, notează specialistul.


Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod