Barbatii, mai rezistenti in fata tentatiilor alimentare

Facebook Twitter Comenteaza
Barbatii, mai rezistenti in fata tentatiilor alimentare

Barbatii rezista mult mai bine in fata tentatiilor culinare decat femeile, sugereaza un studiu american, potrivit BBC. In cadrul unui experiment efectuat in New York, un grup de 23 de voluntari a fost rugat sa incerce sa-si suprime foame.

Barbatii s-au descurcat mai bine iar scanarea diferitelor parti ale creierului, care au legatura directa cu poftele alimentare, a evidentiat o activitate mai scazuta a acestor zone, comparativ cu cele ale femeilor.

Cercetatorii au afirmat ca aceasta abilitate a barbatilor de "a-si lua gandul" de la mancare poate explica ratele mai scazute de obezitate in randul barbatilor.
Mecanismul complex care controleaza cat de mult mancam nu este inca foarte bine inteles de catre cercetatori.

In cadrul experimentului, voluntarii nu au mancat o zi intreaga, apoi li s-a cerut sa isi suprime gandurile legate de mancare si poftele alimentare. Dupa ce barbatilor li s-a spus sa nu se mai gandeasca la mancare, s-a observat o activitate redusa in regiuni ale creierului numite amigdala, hipocampus, cortexul orbitofrontal si striatum.

"Barbatii reusesc sa se concentreze mai bine asupra diverselor activitati si acest lucru ar putea explica de ce sunt mai eficienti decat femeile in ceea ce priveste scaderea in greutate.
Pe de alta parte, femeile isi fac mai multe griji pentru nevoile celor din jur.", explica dr. Ian Campbell, directorul Weight Concern.

"Un al doilea motiv", explica acesta, "este estrogenul. Femeile prezinta estrogen in cantitati mari, iar barbatii nu au aproape deloc. Efectul estrogenului este acela de a stimula acumularea kilogramelor in plus si de a impiedica scaderea in greutate, motiv pentru care femeilor le este mult mai greu sa slabeasca."

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod