Relaxarea ne ajuta sa prevenim dementa

Facebook Twitter Comenteaza
Relaxarea ne ajuta sa prevenim dementa

Persoanele calme prezinta mai putine riscuri de a dezvolta dementa la varste inaintate, sugereaza un studiu. Studiul s-a desfasurat pe o perioada de sase ani si a constat in completarea de catre 500 de persoane de varsta a treia a unor chestionare referitoare la personalitatile acestora, aflam de pe site-ul BBC.

Cei calmi si relaxati au avut riscuri cu 50% mai mici de a dezvolta dementa in cei sase ani de studiu. Chestionarele despre personalitate au fost concepute sa masoare gradul de irascibilitate si extrovertire.
Persoanele inactive social, dar cu o personalitate calma, relaxata, prezentau cu 50% mai putine riscuri de aparitie a dementei, in comparatie cu cei care izolati din punt de vedere social si cu tendinta de irascibilitate.

Dr. Hui-Xin Wang de la Institutul Karolinska din Suedia, conducatorul grupului de cercetare, a declarat: "In trecut, studiile ne-au aratat ca supararea, irascibilitatea 'cronica' afecteaza diferite parti ale creierului, precum hipocampusul, ceea ce poate contribui la aparitia dementei."

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod