femeie raceala

Cum să te asiguri că iei doza necesară de vitamina D3 toamna şi iarna

Zilele sunt mai scurte, nopțile sunt mai lungi și mai apăsătoare. Cu siguranță asta este una dintre cele mai mari neplăceri pe care le aduce, odată cu venirea lui, sezonul rece... Întuneric beznă când ne trezim, întuneric beznă când plecăm, zgribuliți, de la muncă spre casă.
Principala sursă de vitamina D este soarele, radiațiile ultraviolente fiind sintetizate de vitamina D3 în timpul expunerii. Iar faptul că se înnoptează înainte să facem drumul de zi cu zi serviciu-casă transformă într-o adevărată provocare “alimentarea” cu vitamina D – un lucru mai mult decât necesar pentru întreg organismul nostru, ea fiind cea care menține normalitatea nivelurilor de calciu și fosfor din sânge. Responsabilă de absorbția calciului în organism, ea contribuie la formarea și menținerea rezistenței oaselor, pentru a reduce riscul producerii unor eventuale fracturi.

Tot mai multe studii vin în confirmarea faptului că majoritatea oamenilor au un nivel extrem de redus de vitamina D în corp, și asta mai ales în lunile de toamnă și iarnă.

Beneficiile vitaminei D3 pentru organism


Ajută la absorbția calciului și a fosforului
Întărește oasele, previne osteoporoza
Ține la distanță bolile cardiovasculare
Este un factor important în tratamentul împotriva psoriazisului
Previne preeclampsia – cauza principala de deces în timpul sarcinii și care poate duce și la o naștere înainte de termen
Îmbunătățește dezvoltarea și funcționarea creierului
Poate reduce diferite inflamații
Îmbunătățește starea de spirit, chiar și în cazuri avansate de depresie
Menține sănătatea organelor, ajutând la preîntâmpinarea și la lupta împotriva bolilor.
Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod