Sănătate. Nu rămâi însărcinată? Poate fi vina lui. 5 cauze de infertilitate la bărbaţi!



Cauzele infertilităţii la bărbaţi


Infertilitatea masculină poate determina în aproape jumătate din cazuri infertilitatea de cuplu și poate avea mai multe cauze:

1. Varicocelul
2. Obstrucția căilor de eliminare a spermei
3. Cauze hormonale
4. Infecții
5. Cauze genetice.

Deși este o problemă întâlnită la toate grupele de vârstă, bărbații se prezintă la medic abia după vârsta de 30 de ani. Statisticile arată că doar un bărbat din 10 cu vârsta sub 30 de ani se prezintă la medic pentru a se trata de infertilitate.
 

„Majoritatea bărbaților evită aceste teste, în special din cauza preconcepțiilor bine cunoscute, însă testarea inițială a bărbatului reprezintă o modalitate optimă de a diagnostica rapid posibilele probleme și, foarte important, de a scuti partenera de investigații lungi și costisitoare. Tocmai de aceea este de preferat ca explorarea infertilității în cuplu să înceapă cu această testare”, adaugă Dr. Ruxandra Dumitrescu.


Ce test trebuie să facă partenerul tău?


Prin efectuarea spermogramei se poate măsura volumul spermei, numărul de spermatozoizi, forma spermatozoizilor (procentul de spermatozoizi care par a fi normali din punct de vedere al formei), abilitatea de mișcare spermatozoizilor (măsurată de asemenea în procente) și numărul de leucocite prezente în spermă, evidențiind toate caracteristicile necesare stabilirii unui diagnostic. Spermocitograma va evalua, prin microscopie electronică, cu maximă acuratețe, celula sexuală masculină (spermatozoidul) din punct de vedere al formei și al normalității structurale.
 


Campanie de testare gratuită a fertilităţii la bărbaţi


În perioada 28 martie – 20 aprilie 2015, Fertilia Medical Center desfășoară campania „Tu știi dacă poți să devii tată?”, prin care orice bărbat care își însoțește partenera la un consult al trompelor uterine își poate testa gratuit fertilitatea printr-o tehnică profesională de evaluare: spermograma cu spermocitogramă.

„Tu știi dacă poți să devii tată?” este o campanie de informare publică menită să atragă atenția asupra incidenței crescute a infertilității masculine și asupra necesității evaluării fertilității nu doar în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților.
Timp de trei săptămâni se vor efectua gratuit analize ale lichidului seminal pentru bărbații care își însoțesc partenerele la control, astfel încât motivul infertilității să fie depistat și tratat corespunzător. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gigi pe 7 Apr 2016, 22:31
    Vrem referendum

    Vrem referendum OBLIGATOR Vrem să fie întrebată populaţia dacă este de acord cu construirea celei mai mari moschei în Bucureşti. Suntem o ţară ortodoxă, strămoşii noştrii au luptat împotriva Imperiului Otoman care sute de ani şi-a bătut joc de ţara noastră, iar acum muezinul va cânta de 5 ori pe zi: VICTORIA ISLAMULUI ? Vrem referendum cu orice preţ.Români, nu vă mai lăsaţi călcaţi în picioare. Vi se fură TOT, acum politicienii vor să vă ia şi CREDINŢA ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod