Sănătate. 6 sfaturi esenţiale ca să deosebeşti gripa de răceală

Deşi au manifestări comune la o primă vedere, trebuie să cunoşti care sunt diferenţele dintre cele două afecţiuni.

„Antibioticele nu sunt medicamente destinate tratării răcelii și gripei, provocate de rinovirusuri, respectiv virusuri gripale, ci infecțiilor bacteriene. În schimb, combinațiile de substanțe active pot fi eficace în tratarea acestor viroze, contribuind la ameliorarea durerii de cap, durerilor musculare, febrei, durerii în gât, congestiei nazale sau a sinusurilor”, explică Dr. Ileana Efrim, medic de familie, Societatea Națională de Medicina Familiei.

Deși, la prima vedere, răceala și gripa au manifestări comune, fiecare are particularități care le diferențiază, astfel încât pacientul poate lua din timp măsurile corecte de combatere și diminuare a simptomelor.



Principala diferență dintre răceală și gripă este aceea că răceala are o durată mai scurtă și este mai puțin agresivă decât gripa, care are o manifestare mai lungă și poate afecta sever organismul.

Potrivit specialistului, iată care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le reţii pentru a face diferenţa între o răceală şi o gripă:
 
1. Răceala debutează cu stări de oboseală, strănut, dureri de cap și dureri în gât, urmate de creșterea consistentă a mucozității nazale și modificări de culoare a pielii, care capătă un aspect palid.
Răceala are o evoluție limitată în timp.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod