Remedii naturale pentru durerile de stomac

Fie că este vorba despre un aliment pe care l-ai consumat sau despre o altă problemă de sănătate, probabil că ai avut de-a face cu durerile de stomac până în prezent.
Înainte să fugi la farmacie să îți cumperi medicamente, ar trebui să iei în calcul și anumite remedii naturale pentru durerile de stomac. Iată câteva dintre acestea!

Cum să tratezi durerile de stomac în mod natural

1. Bea oțet de mere


Oțetul de mere reprezintă un remediu eficient pentru digestia noastră. Ajută la echilibrarea acidității stomacului, de care avem nevoie într-o anumită măsură, pentru a descompune complet hrana. De multe ori, de fapt, nu avem suficient acid în stomac, contrar credinței populare că avem prea mult și că digestia este dificilă. Durerile de stomac reprezintă unul dintre semnele care indică faptul că există prea puțin acid în stomac. Adaugă o lingură de oțet de mere într-o cană cu apă pentru a ajuta la creșterea producției de acid. Acest remediu poate fi folosit și pentru a stimula funcția digestivă, înainte de a mânca.

2. Fă un masaj abdominal


Dacă durerea stomacală se datorează constipației, un masaj abdominal blând te poate ajuta să eliberezi blocajul. Masarea acestei zone ușor cu degetul arătător și degetul mijlociu cu o mișcare în sensul acelor de ceasornic stimulează contracțiile musculare și ajută la descompunerea alimentelor care pot fi blocate în intestine, fie din cauza supraalimentării, a mestecării superficiale sau a deshidratării, respectiv a lipsei de enzime sau a acidului.
Toți acești potențiali inhibitori ai digestiei trebuie verificați, însă masajul poate fi o modalitate rapidă prin care poți să ameliorezi durerile de stomac.

3. Fă exerciții de respirație timp de 5 minute


Dacă ești stresat atunci când mănânci sau dacă suferi de stres cronic, s-ar putea ca digestia să aibă de suferit. Organismul are două stări - una de luptă sau fugă, respectiv una de odihnă și digestie. Dacă te confrunți cu stresul, la locul de muncă de exemplu, corpul intră în starea de luptă sau fugă pentru a aborda stresul, așa că uită să se odihnească și să digere alimentele. Acest lucru face ca digestia să fie una deosebit de dificilă, ceea ce poate duce adesea la boli ale stomacului. Pentru a restabili echilibrul digestiei, exercițiile de respirație te pot ajuta. La începutul unei dureri de stomac și, în mod ideal, înainte de a te așeza la masă, respiră adânc de 3-4 ori pentru a reduce durerile. 

4. Bea mai multă apă


După cum am menționat anterior, durerile de stomac sunt adesea cauzate de constipație și crampe ale intestinelor. Iar deshidratarea nu face decât să înrăutățească lucrurile.
Apa ajută la hidratarea colonului și accelerează eliminarea, fiind și un nutrient important pentru mucoasa care susține bacteriile intestinului subțire pentru o digestie și o absorbție corecte ale nutrienților. Lipsa apei poate duce la apariția constipației și la refluxul de acid, printre altele, așa că asigură-te că bei suficientă apă pe zi. Pentru a-ți reaminti să faci acest lucru, instalează-ți o aplicație care să te ajute.

4. Mestecă o bucată de ghimbir


La fel ca oțetul de mere, ghimbirul este un alt stimulent natural fantastic pentru digestie. Dacă ai o bucată proaspătă de ghimbir acasă, rupe aproximativ 1 centimetru și mestec-o timp de câteva minute. Aceasta stimulează digestia, adică secreția de acid și contracțiile musculare, pentru a-ți ameliora durerile de stomac.

5. Bea suc de aloe


Planta de aloe este benefică pentru mai multe lucruri decât calmarea arsurilor produse de soare. De asemenea, joacă un rol important în digestie.
Așa cum îți liniștește pielea, poate calma celulele din tractul digestiv. Dacă stomacul nu este de acord cu alimentele pe care le-ai mâncat, poate apărea o inflamație redusă, iar planta de aloe ajută la calmarea organismului. Bea 1/3 cană de suc de aloe vera, însă asigură-te că acesta nu conține niciun fel de zahăr adăugat. 

6. Odihnește-te


Dacă încerci să faci diferite lucruri atunci când te doare stomacul, s-ar putea să îți fie mai rău. Mai ales dacă ești și balonat, s-ar putea să te simți destul de incomod. Ar fi bine să-ți lași corpul să se relaxeze puțin. Acest lucru îi va oferi corpului timpul necesar pentru a-și concentra energia spre interior și pentru a rezolva problema care a provocat durerile de stomac. În timp ce te odihnești, încearcă să faci un masaj abdominal sau să bei un ceai. 

7. Consumă o gustare cu multe fibre


Fibrele joacă un rol esențial în digestie, de la reglarea numărului de bacterii benefice la detoxifierea colonului. În cazul în care dieta ta nu conține fibre, digestia poate avea de suferit, ceea ce duce la probleme cum ar fi durerile de stomac.
O modalitate ușoară de a scăpa de această problemă este pur și simplu includerea fibrelor în dietă. Alimentele precum migdalele și semințele de dovleac, de in, de chia sunt foarte bogate în fibre. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod