Preia controlul asupra vieții tale: ghid pentru persoanele care suferă de anxietate

Uneori ai impresia că ai totul sub control până când te confrunți cu o întâmplare neprevăzută. În acel moment poți realiza că nu știi ce să faci, iar panica se va instala rapid. Descoperă cum te poți situa dincolo de anxietate pentru a depăși obstacolele.
Singura metodă pentru a-ți gestiona viața așa cum dorești este învingerea stărilor de anxietate. Când ți se întâmplă ceva neașteptat modul în care reacționezi îți va determina și succesul.

 
Iată principalele strategii utile pentru a-ți regla reacțiile și a te adapta situațiilor diferite, fără să fii afectată negativ de anxietate:

 
1. Acceptă faptul că nu deții controlul deplin asupra vieții tale

În momentul în care accepți limitele propriului control vei fi mai aproape de a avea o viață împlinită. Nu înseamnă că trebuie să ai o atitudine pasivă față de ceea ce se întâmplă, ci vei învăța să integrezi evenimentele neprevăzute în ritmul cotidian, fără să le lași să-ți dea viața peste cap. Este esențial să accepți că evoluția ta depinde și de evenimente externe de propria voință, care probabil că nu se vor regăsi în planurile pe care ți le-ai făcut.

 
2. Fă lucruri care te sperie

Dacă teama te face să te retragi mereu este indicat să te implici în activitățile care îți provoacă neliniște. În unele cazuri expunerea la aceste lucruri poate fi o terapie utilă, care te va ajuta să ai o strategie pe termen lung pentru a gestiona momentele în care te sperii de ceva.
Nu vei mai abandona cu ușurință planurile realizate pentru că un anumit pas te intimidează.
Te vei simți mult mai bine după ce poți privi dincolo de teamă. De exemplu, dacă îți este frică să vorbești în public data viitoare când ieși în oraș cu prietenii poți alege o seară de karaoke, care te va ajuta să fii mai destinsă în timp ce cânți în fața oamenilor pe care nu-i cunoști. În acest fel vei reuși să ții sub control emoțiile negative și în situațiile formale cum sunt întâlnirile de afaceri, prezentările sau ședințele.

 
3. Economisește bani pentru a evita imprevizibilul

Greutățile financiare îți pot afecta negativ imaginea de sine atunci când ai de-a face cu un eveniment neprevăzut. Mai bine economisește din timp pentru a fi pregătită pentru orice.
Atunci când nu ai bani puși deoparte gradul de control asupra vieții tale va scădea dramatic. Sigur că poți prioritiza diferite tipuri de cheltuieli, dar dacă apare deodată un cost ridicat la care nu te așteptai viața ta ar putea ajunge într-o stare de haos.
Potrivit specialiștilor, ar trebui să aloci 50% din venitul lunar pentru plata facturilor și a altor cheltuieli lunare legate de locuință, 30% pentru haine și distracție, iar 20% ar trebui să fie direcționat spre contul tău de economii.

 
4. Alege un hobby care te ajută să fii calmă 

Dacă îți este greu să-ți controlezi reacțiile și să fii calmă când se întâmplă ceva neplăcut sau derutant este indicat să-ți alegi un hobby care te determină să eviți alegerile impulsive. Croșetatul sau coloratul sunt activități utile, care reduc tensiunea arterială și ritmul bătăilor inimii pentru ca tu să poți lua orice decizie importantă numai după ce ai cântărit cu atenție toate argumentele.

 
5. Renunță la rețelele de socializare

Mediul online nu te lasă să devii cea mai bună versiune a ta pentru că te forțează să te compari constant cu restul persoanelor și să pierzi timp pe care l-ai putea folosi în alt mod util. Utilizează rețelele de socializare numai pentru a menține legătura cu cei dragi, dar nu verifica noutățile decât cel mult o dată pe zi.

 
6. Renunță la substanțele care stimulează excesiv organismul

Băuturile pe bază de cafeină pot părea un remediu util, dar vor avea un rol distructiv în cazul persoanelor anxioase care vor să-și direcționeze viața în mod pozitiv. Problema nu este neapărat legată de cafeină, ci de faptul că anxietatea te va face să nu ții cont cât de mult consumi din băuturile care o conțin.
Eliminarea dependenței de cafeină te va ajuta să devii mai disciplinată și vei realiza că există multe moduri în care îți poți îmbunătăți viața.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod