Nucile previn aparitia cancerului de prostata

Potrivit unui studiu recent, barbatii care obisnuiesc sa consume cateva nuci in fiecare zi se protejeaza de cancerul de prostata.

Potrivit unui studiu recent, barbatii care obisnuiesc sa consume cateva nuci in fiecare zi se protejeaza de cancerul de prostata.

 

Pe langa faptul ca au proprietatea de a impiedica aparitia cancerului de prostata, nucile pot micsora dimensiunea tumorilor, impiedicandu-le dezvoltarea, sustin specialistii de la Universitatea California citati de publicatia britanica Dailymail. In urma experimentelor efectuate pe cobai soareci predispusi genetic la a dezvolta cancer de prostata, expertii au constatat o misorare a formatiunilor tumorale dupa ce au amestecat in hrana lor bucati de nuca timp de doua luni.



Desi nu se cunoaste cu exactitate cauza declansatoare a cancerului de prostata, oamenii de stiinta tind sa o asocieze cu dieta bogata in grasimi si un consum infim de fructe si legume crude. Statisticile arata ca cele mai multe cazuri apar indeosebi la barbatii care obisnuiesc sa consume multe grasimi, de aceea se recomanda o atentie sporita in privinta alimentatiei. "Trebuie sa integram nucile in alimentatia noastra zilnica alaturi de multe legume si fructe", explica Paul Davis, in cadrul unei conferinte organizata de Societatea Chimica Americana si le recomanda barbatilor sa consume zilnic cate un pumn de nuci crude care sunt bogate in acizi grasi omega 3.

 

 

Alte super-alimente pe care trebuie sa le treci pe lista


Numeroase studii au demonstrat faptul ca nucile previn aparitia cancerului de san si a bolilor de inima. Pe langa nuci mai poti sa incluzi cateva super-alimente in alimentatia ta zilnica: alge de mare (accelereaza procesul de slabire), ciocolata neagra (reduce stresul si protejeaza inima), vinul rosu (imbunatateste functiile mentale), afinele (protejeaza impotriva cancerului si a maladiei Alzheimer), turmericul (pastreaza inima, creierul si articulatiile sanatoase), chilli (accelereaza metabolismul si previne ulcerul), spanacul (indicat dupa un atac de inima, accelerand recuperarea), sucul de sfecla rosie (scade hipertensiunea arteriala) si mierea de albine (imbunatateste memoria, reduce starile de anxietate si distruge germenii).



"Numeroase studii au demonstrat rolul important pe care il are alimentatia, enumerand printre factorii preventivi isoflavonele din soia, ceaiul verde, licopenul din rosii, seleniul si vitaminele C,D,E", adauga dr. Cristian Surcel, medic specialist urolog la Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti. De asemenea, specialistii de la Institutul American pentru Cercetari in domeniul Cancerului estimeaza ca peste 30% din toate cancerele sunt legate de greselile in alimentatie pe care le facem. Asadar, alimentatia joaca un rol primordial in prevenirea cancerului de prostata.

  • Consuma multe fructe si legume proaspete;
  • Evita grasimile;
  • Alege cerealele integrale, orezul brun, painea din faina integrala;
  • Limiteaza consumul de dulciuri si sare;
  • Alcool cu moderatie;
  • Acizii grasi omega -3 sunt esentiale.
    Consuma nuci, somon, macrou, hering.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod