Dr. Oz: 5 dureri banale care pot fi cauzate de cancer

Durerea este sistemul de alarmă care ne anunţă că ceva nu este în regulă în organism. Află de la doctorul Mehmet Oz care sunt durerile pe care le ignorăm adesea, dar care trebuie să ne trimită la un consult!

Durerea este sistemul de alarmă care ne anunţă că ceva nu este în regulă în organism. Află de la doctorul Mehmet Oz care sunt durerile pe care le ignorăm adesea, dar care trebuie să ne trimită la un consult!

 

Atunci când organismul te anunţă prin intermediul unei dureri care persistă într-o anumită zonă că ceva nu este în ordine cu el, cea mai sigură soluţie pe care trebuie să o iei în calcul este consultul de specialitate. Nu este recomandat să ignori la nesfârşit o durere pe care o resimţi zilnic şi nicidecum nu trebuie să te obişnuieşti cu prezenţa ei.

Durerile asociate cu dezvoltarea tumorilor canceroase pot să apară în zona afectată sau să radieze în alte părţi ale corpului, explică medicul Mehmet Oz. De asemenea, aceasta poate să apară pe măsură ce tumora se dezvoltă sau după ce ai terminat un tratament, iar intensitatea durerilor este dată şi de localizarea tumoriii.

Dr. Oz oferă un exemplu în acest sens: o tumoră localizată la creier va transmite semnale mai repede decât una care se dezvoltă la nivelul abdomenului, deoarece aceasta din urmă are mai mult spaţiu pentru a se creşte în dimensiuni.

Ce trebuie să avem în vedere este tocmai faptul că există unele tumori care nu dor decât în stadiu avansat, de aceea nu trebuie să uiţi de analizele anuale de rutină care pot să arate dacă există o problemă.

 

 

Iată ce dureri pot să ascundă o problemă foarte serioasă pe care nu trebuie să o laşi să avanseze:

 

 

1. Durerea constantă în piept

 

Poate să anunţe dezvoltarea unei tumori la plămâni, avertizează medicul Mehmet Oz. Tumorile localizate la nivelul plămânilor îngreunează respiraţia şi o fac să fie dureroasă. Pe lângă această durere, alte simptome care pot anunţa cancerul pulmonar sunt: tuse cronică cu sângerări, greutate în respiraţie, răguşeală şi scăderea în greutate.

 

 

2. Durerea constantă în abdomen


Poate să fie cauzată de cancerul de colon, iar colonoscopia este necesară pentru a depista polipii adenomatoşi, care apar în faza iniţială. Pentru a preveni acest lucru este necesar să faci anual o ecografie abdominală, iar în cazul în care polipii sunt prezenţi se recurge la un tratament şi îndepărtarea lor.

Ceea ce trebuie să reţii este faptul că această formă de cancer care afectează colonul şi rectul este vindecabil dacă se depistează la timp.

Acest lucru este posibil doar dacă se recurge la un simplu control medical, cel puţin o dată pe an! O ecografie abdominală poate să depisteze boala în stadiu precoce.

Printre simptomele care pot anunţa cancerul de colon se numără: sângele în materiile fecale, constipaţia cronică, schimbarea consistenţei materiilor fecale, scăderea în greutate şi scaune de culoare neagră.

 

 

3. Durerea constantă în zona pelvină


Adică acea zonă care cuprinde uterul, ovarele şi vezica urinară. Deşi în unele situaţii simptomele de balonare, crampe abdominale şi durerea sunt prezente la menstruaţie, acestea pot să anunţe şi o problemă mai serioasă - cancerul ovarian. O problemă în acest tip de cancer este aceea că durerea apare în special atunci când tumora ajunge în stadii avansate. De aceea este recomandat să mergi anual la un consult ginecologic.Alte simptome care pot anunţa cancerul ovarian: distensie abdominală, urinări frecvente, sângerări post-menopauzale, pierderea poftei de mâncare şi scăderea în greutate, sângerări anale, balonare constantă.

 

 

4. Durere constantă de cap


Nu orice durere de cap pe care o resimţi poate să ascundă un cancer cerebral, ci anumite tipuri care persistă. Pe măsură ce tumora creşte, durerea va fi resimţită mai intens şi frecvent. Alte simptome care pot anunţa cancerul la creier: durere de cap cronică dimineaţa la trezire, durerea de cap care te trezeşte din somn însoţită de stări de vomă şi ameţeli, dar şi schimbările la nivelul senzaţiilor tactile, vizuale şi tulburările de echilibru.

 

5. Durerea constantă la nivelul oaselor

 

Cancerul osos poate să dea metastaze în alte organe, atenţionează dr. Oz. Pe lângă durere poate să cauzeze: dureri de spate, fracturi, anemie, infecţii frecvente, oboseală permanentă.

 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Oncozul pe 15 Dec 2011, 19:52
  Oncozul

  Oncozul! O metoda simpla, naturala si eficienta de a lupta impotriva cancerului. Oncozul este un preparat care are la baza extract din venin de scorpion. Tratamentul cu Oncozul aduce importante beneficii pacientilor care sufera de diferite forme de cancer datorita efectului sau antitumoral, antiinflamator, analgezic si imunomodulator. Rezultatele tratamentului cu Oncozul se observa din primele 10 zile de la inceperea tratamentului la peste 90% din pacienti. Cresterea poftei de mancare, imbunatatirea somnului si diminuarea durerilor sunt printre primele rezultatele pe care pacientul bolnav de cancer le observa in primele saptamani de tratament. Datorita efectului puternic antitumoral, Oncozul reduce cu peste 30% dimensiunea tumorilor in peste 80% din cazuri in primele 5 luni de tratament. Utilizarea tratamentului in paralel cu chimioterapia si/sau radioterapia diminueaza considerabil reactiile adverse ale acestora. Informatii referitoare la terapia cu Oncozul sunt disponibile la adresa: http://oncozul.com/ Oncozul este cea mai eficienta terapie alternativa in tratarea cancerului.

  0
  2

 • cineva pe 12 Dec 2011, 07:22
  cum scapi de kg in plus ?

  Renunțând la carne. Toate persoanele pe care le stiu ca au ''gabarit'' depasit sunt omnivore ,deci mananca si carne si de asta nu scad in greutate niciodata si sunt obeze avand zeci de kg inutile in plus .In schimb nu cunosc pe nimeni care sa fie lacto-ovo-vegetarian si sa fie obez/ă .Se poate trai fără carne garantat. Asta e părerea mea .

  2
  0

 • Adelina pe 28 Nov 2011, 11:22
  .

  Sa numai mananci mult

  9
  3

 • Sincariu pe 24 Nov 2011, 13:16
  kilogramele in plus

  Cum poti scapa de kilogramele in plus?

  6
  5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod