antibiotic

Noua armă contra infecţiilor: Teixobactina, „bomba“ care distruge cele mai rezistente bacterii

Teixobactina este un nou antibiotic, capabil să distrugă cei mai rezistenţi patogeni. Ar putea fi salvarea noastră în lupta cu superbacteriile.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Lincoln (Anglia) a identificat un nou antibiotic, capabil să ucidă chiar şi bacteriile care au dezvoltat rezistenţă la tratamentul cu antibiotice.

Această descoperire ar putea duce la apariţia unei noi clase de antibiotice, prima după mai bine de 30 de ani, notează publicaţia Spectator Health, citând un studiu publicat în Journal of Medicinal Chemistry.

Cercetătorii au creat o formă simplificată, de sinteză, a teixobactinei, un antibiotic natural descoperit de cercetători americani în mostre de sol, în 2015.

Teixobactina este un antibiotic capabil să distrugă patogenii rezistenţi la antibioticele obişnuite, aşa cum e MRSA (Methicillin-resistent Staphylococcus aureus).

Noul studiu, realizat la Universitatea din Lincoln, reprezintă încă un pas important pentru lansarea unei familii de antibiotice bazată pe teixobactină.

Echipa britanică a obţinut mai multe versiuni sintetice de teixobactină înlocuind câţiva aminoacizi-cheie. Aceste versiuni sintetice simplificate şi-au demonstrat eficienţa în condiţii de laborator, împotriva unor bacterii rezistente la tratamentul cu antibiotice. Cercetătorii de la Singapore Eye Research Institute (SERI) au folosit aceste versiuni sintetice în cadrul unor experimente, reuşind să elimine infecţiile bacteriene rezistente la antibioticele obişnuite pe şoareci.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod