Sănătate. Ce trebuie să ştie femeile însărcinate dacă răcesc. Sfatul expertului

Dr. Silviu Istoc, medic specialist Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover

În plus alimentaţia bogată în fructe şi legume poate grăbi procesul de vindecare. Dacă simţi că nu ai poftă de mâncare încearcă să consumi cinci sau şase mese mici pe parcursul zilei începând cu alimente simple, cum ar fi sucuri stoarse şi supe preparate în casă alături de pâine integrală. De asemenea este foarte important să consumi alimente care luptă împotriva infecţiei precum: banane, afine, morcovi, chilli, merişoare, hrean, ceapă şi alimente ce conţin vitamina C. Atunci când răcim, în corp apare o lipsă de vitamine, în special de vitamina C, deci trebuie să vă alimentaţi cu fructe şi legume, ideal în stare crudă.
Pentru că sunt prea bine ştiute virtuţile de vitaminizat excepţional este recomandat consumul zilnic de cătină.

Ceaiurile naturale reprezintă un remediu ce ajută la desfundarea sinusurilor congestionate. Poţi încerca un tratament naturist: pui câteva picături de arbore de ceai, mentă sau ulei de eucalipt esenţial într-un bol cu apă foarte fierbinte, te aşezi cu faţa deasupra vasului şi te acoperi cu un prosop pe cap.

În ceea ce priveşte medicamentele, acestea pot fi prescrise doar de medic.

"Anumite medicamente pot afecta fătul. Recomand cu stricteţe un consult de specialitate înainte de consumarea oricărui medicament.
Cele mai multe antihistaminice, decongestionantele şi siropuri de tuse nu ar trebui să fie luate atunci când o femeie este însărcinată, cu excepţia cazului în care acestea au fost prescrise de medic. De obicei, nu au fost testate reacţiile la femei gravide şi pot avea efecte secundare, periculoase pentru copil. În cele mai multe cazuri, este bine să iei preventiv paracetamol (acetaminofen) pentru dureri minore. Dar viitoarele mămici trebuie să evite ibuprofenul şi aspirina. Acestea au fost testate şi au prezentat efecte negative pentru sistemul nervos al bebeluşului. Multe antibiotice sunt sigure în timpul sarcinii, dar, de asemenea, unele nu sunt.
Dacă nu eşti sigură, discută cu medicul şi asigură-te că faci ceea ce este bine pentru sănătatea ta, dar şi a fătului. Cel mai important lucru de făcut este să urmezi instrucţiunile pentru administrarea medicamentului. Dacă nu apar complicaţii în perioada răcelii sau a gripei, există însă o serie de remedii naturiste care pot fi încercate acasă"
, adaugă Dr.Istoc.

Cum te îngrijeşti să nu mai răceşti

Lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a evita răceala şi gripa în timpul sarcinii rămân neschimbate indiferent dacă eşti însărcinată sau nu. O dietă echilibrată, exerciţii fizice regulate şi o igienă corespunzătoare sunt cele mai bune metode prin care îţi creşti imunitatea şi te protejezi de o potenţială răceală.

"Recomand evitarea atingerii ochilor, a nasului şi a gurii şi păstrarea distanţei faţă de persoanele care prezintă simptome de răceală evidente.
De asemenea recomand consumul de vitamina C naturală din citrice întregi sau suc natural, tocmai pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar"
, spune Dr.Istoc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod