magneziu

Magneziul reduce disconfortul provocat de caniculă! Cum trebuie să-l consumi

În fiecare an, trecem prin aceeași combinație amețitoare de stări: în timpul iernii grele, jinduim la prezența verii, primăvara deja o așteptăm cu nerăbdare, iar odată cu apariția caniculei, ne dorim cu ardoare să se facă frig cât mai repede.
Dincolo de acest ansamblu de trăiri sufletești, trebuie să recunoaștem însă că temperaturile ridicate provoacă disconfort și numeroase turbulențe. De la migrene, probleme cardiace, stare de leșin, oboseală, slăbiciune sau chiar tulburări emoționale, căldura are numeroase efecte devastatoare asupra stării noastre de sănătate.

Noi am identificat însă soluția salvatoare! Este vorba despre magneziu, mineralul care poate reduce disconfortul provocat de caniculă. Vezi cum te ajută și cum să îl consumi!

Ghid de ajutor pe timp de caniculă: cum te salvează magneziul


Faptul că nu suporți canicula sau că te temi de apariția ei nu e nici pe departe un moft.
Temperaturile excesive provoacă un disconfort accentuat și pot avea repercusiuni asupra stării noastre de sănătate.

Îți explicăm mai jos cum anume reacționează corpul ca să te mențină protejată pe timp de caniculă. În momentul în care temperaturile depășesc limita suportabilității, organismul nostru pune la bătaie puterile a două organe. Pe de o parte, este vorba despre hipotalamus, o parte a encefalului care funcționează pe post de centru de comandă, coordonând activitatea corpului de reglare a temperaturii.
Alături de acesta, pielea răcește organismul prin intermediul glandelor sudoripare controlate de sistemul nervos, și care secretă transpirația.

Acest proces, atât de blamat de majoritatea dintre noi, are drept obiectiv diminuarea temperaturii corpului și menținerea sa în limitele normalului. Lichidul sărat secretat de glandele sudoripare răcește pielea și astfel ne ajută să facem față caniculei.

Însă transpirația nu are numai efecte pozitive, și nu ne referim aici la faptul că îți poate strica reputația din cauza mirosurilor neplăcute.
Tot prin transpirație pierzi și minerale importante, care sunt atât de necesare bunei funcționări a corpului: magneziu, potasiu sau sodiu.

Aici intervine legătura dintre magneziu și reducerea disconfortului provocat de caniculă. Dar unul dintre cele mai importante minerale pentru corpul uman nu are efect numai în reglarea temperaturii corpului, dar este implicat în alte 300 de procese și reacții biochimice care se desfășoară în trupul tău. Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod