Fii sanatoasa de Craciun!

Trebuie sa stii sa supravietuiesti in orice situatie. Chiar si inperioada Craciunului. Te-am speriat cumva? Nu trebuie decat sa stiicum sa mananci pentru a preveni stresul, ingrasarea...
Trebuie sa stii sa supravietuiesti in orice situatie. Chiar si in perioada Craciunului. Te-am speriat cumva? Nu trebuie decat sa stii cum sa mananci pentru a preveni stresul, ingrasarea si, de ce nu, pentru a nu-ti risipi energia.

Cand ne gandim la Craciun este inevitabil sa nu ne vina in minte petrecerile ce curg una dupa alta, goana dupa cadouri si alte cumparaturi si gatitul. Gatim in doar cateva zile o multime de bunatati din care trebuie mai apoi sa ne infruptam. De mai intrebi acum ce se intampla cu energia ta si de ce uneori te simti asa de deprimata si stresata in luna cadourilor?

Nu uita ca cel mai important lucru de Craciun este sa te simti bine si sa iti iei cateva masuri de precautie pentru a nu-ti crea nici un fel de probleme.


Si pentru ca sa ne asiguram ca te vei simti excelent in acest an de Craciun, iti oferim ghidul ce te va ajuta sa "supravietuiesti" in urmatoarele doua saptamani.

Cum sa eviti mahmureala

Este sezonul petrecerilor si ne este greu sa evitam bauturile. Iata insa cateva trucuri pentru a evita mahmureala.

Evita amestecarea bauturilor

Poate ca stiai si tu deja: cea mai simpla metoda de evitare a mahmurelii este sa eviti amestecarea bauturilor. Adica daca ai inceput sa bei ceva, tine-o asa pana la capat.
Sau poti schimba meniul dupa ce manaci ceva si poate dupa ce mai faci si un dans. Si inca ceva: nu-ti turna bautura in pahar daca nu ai terminat-o pe cea dinainte. Asa vei putea stii in orice moment cata bautura ai consumat. O alta modalitate este alternarea bauturilor alcoolice cu cele racoritoare sau cu apa.

Mananca o banana

Probabil ca ai auzit de la prieteni ca este bine sa mananci un iaurt sau alte mancaruri pe baza de lapte inainte sa bei. Nu este decat un mit. Singura modalitate de a te feri de mahmureala dupa o petrecere este sa mananci multe fibre inainte.
De exemplu banane sau supa de legume. Fibrele raman in stomacul tau mai mult decat orice alta mancare si au efectul de a absorbi alcoolul. Astfel vei putea sa bei mult fara sa-ti fie teama ca vei suferi din pricina mahmurelii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod