Fii in forma! Elimina toxinele!


Primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a sustine detoxifierea este, bineinteles, renuntarea la alimentele daunatoare. De pe lista ta de bucate trebuie sa scoti carnea grasa, mezelurile, prajelile, dulciurile, pastele fainoase rafinate dar si alcoolul.

Nu uita sa bei cei doi litri de apa de-a lungul unei zile!
Prin eliminarea apei din corp elimini si toxinele din sange, "colectate" de rinichi. Incearca sa  consumi cat mai multa apa plata si evita pe cat posibil sucurile carbogazoase. Chiar si sucurile naturale de fructe, desi sunt mult mai sanatoase decat cele carbogazoase, ar trebui evitate pentru ca au un continut ridicat de zahar.
Cea mai buna alegere ramane apa.

Exercitiile fizice sunt esentiale pentru a stimula detoxifierea organismului. Activitatea fizica stimuleaza circulatia sanguina, grabind in acest mod eliminarea toxinelor. Pentru ca fluxul sanguin creste, celulele primesc o cantitate mai mare de oxigen, ceea ce este esential pentru regenerarea lor.
Sistemul limfatic are de asemenea un rol important in acest proces, iar exercitiile fizice ii intensifica functionarea. Pentru ca iarna ne petrecem foarte mult timp in interior, alege activitatile in aer liber precum plimbarile prin parc sau jogging-ul, pentru ca ai nevoie de cat mai mult oxigen.

Toxinele pot ramane "blocate" in tesuturi, in special daca circulatia sanguina este lenta si nu este stimulata prin exercitii fizice.
Aceasta este si una dintre cauzele aparitiei "nesuferitei" celulite... De aceea, ca sa nu plangi vara (cand vei fi nevoita sa imbraci costumul de baie) pentru stilul de viata pe care l-ai dus in timpul iernii, foloseste-te de timpul pe care il ai la dispozitie pentru a elimina si toxinele blocate in tesuturile adipoase de la nivelul coapselor, feselor si altor zone ale corpului. Masajul, in combinatie cu alimentatie echilibrata, exercitii fizice si un regim alimentar sanatos, te poate ajuta sa elimini celulita. Impachetarile cu diverse produse naturale ce au un efect de stimulare a circulatiei la nivel local pot fi, de asemenea, un aliat impotriva toxinelor.

"Impachetarea cu alge marine ajuta la diminuarea celulitei si a tesutului adipos si, in acelasi timp, realizeaza o detoxifiere, hidratare, remineralizare si tonifiere.
Algele contin substante hidratante, agenti de curatare si purificare a epidermei ce determina eliminarea apei, grasimilor si deseurilor metabolice din organism. Algele sunt bogate in oligoelemente (iod, fier, magneziu, potasiu, zinc, seleniu), proteine, vitamine si carbohidrati, toate ajutand la revitalizare, eliminarea toxinelor, sinteza colagenului si neutralizarea radicalilor liberi.", aflam de la Dana Stota, autoarea cartii "Frumusetea se invata".
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena pe 8 Ian 2009, 22:20
    cancer mamar

    in legatura cu cancerul mamar:as dori si eu mai multe informatii daca se poate.Eu am fost depistata cu un nodul benign.Ar trebui sa-mi fac giji?ar trebui sa-l operez?cat mai multe opinii m-ar ajuta.

    0
    0

  • petre pe 8 Ian 2009, 09:35
    cancer mamar

    buna ziua, - cancerul la sin a are mai multe cauze, hormonal, ereditar, genetic, etc - fiecare organism reactioneaza altfel, eu am simtit durere si am fost la doctor , dar despre asta voi vorbi nunumai daca intereseaza pe cineva, eu sunt operata si ma simt foarte bine.

    0
    0

  • gabriela pe 8 Ian 2009, 08:06
    Fii in forma! Elimina toxinele

    Iata in sfarsit un articol de bun simt. Eu una asa cred ca trebuie sa arate toate articolele. Cu bibliografie. In general imi plac articolele Georgianei Dorobantu.

    0
    0

  • dana pe 8 Ian 2009, 07:29
    cancer mamar

    ce simtome are cancerul la sin si de la ce poate fii facut

    0
    0

  • dydy pe 7 Ian 2009, 22:55
    buna

    eu iti pot oferi niste sugestii, primul este sa faci sport nu conteaza unde, acasa la sala, poti chiar sa dansezi sa sti k ajuta mult, sa faci impachetari, asta nu neaparat la un salon o poti face si acasa, cu cu folie pentru alimente, din aceea de plastic, la sul, o poti aplica pe portiunile care doresti si stai asa mai mult timp pana transpiri, si de asemenea sa renunti la sucuri acidulate sau apa minerala, dulciuri , sa incerci sa mananci mai rar carne, incearca fructe legume lactate etc:D succes

    0
    0

  • gratianamiki pe 6 Ian 2009, 21:07
    slabire

    buna evelor,de multa vreme ma lupt ca sa scap de sunculita de pe burta si solduri.cineva imi poate sugera ceva?????multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod