De ce nu e bine să te speli pe dinți imediat după micul dejun. 3 efecte negative

Nu există îndoială că periajul dinților este unul dintre cei mai importanți pași ai rutinei de igienă orală.
Cu toate acestea, dacă o faci la momentul nepotrivit, ar putea, în unele cazuri, să-ți saboteze toate eforturile de a-ți menține dantura sănătoasă și puternică.

Deși s-ar putea să te simți tentată să îți cureți dinții și împrospătezi respirația imediat după micul dejun, este mai bine să te speli pe dinți la prima oră a dimineții, deoarece multe alimente obișnuite pe care le consumi la micul dejun pot înmuia smalțul, deteriorându-l astfel neintenționat.

Știm că unii oameni preferă să se spele pe dinți înainte de micul dejun, în timp ce alții o fac imediat după masă.
Află ce s-ar putea întâmpla dacă îți periezi dinții imediat după ce iei micul dejun!

  • De ce nu e bine să te speli pe dinți după micul dejun. 4 efecte negative


Îți poate deteriora smalțul


Periajul dinților după ce mănânci ajută la combaterea bacteriilor și îți protejează smalțul de deteriorare, dar în unele cazuri poate funcționa invers.

Când mănânci sau bei ceva acid, cum ar fi sucul de portocale, sucul de grapefruit sau apă cu lămâie, acidul citric din aceste alimente poate înmuia temporar smalțul dinților, iar periajul imediat după masă poate slăbi smalțul dinților.

Dacă îți place să bei un pahar cu suc de portocale sau să adaugi o felie de lămâie în apă la micul dejun, este mai bine să nu te speli pe dinți aproximativ 30 de minute după aceea pentru a evita deteriorarea smalțului.
Și dacă nu mult timp dimineața, este mai logic să te speli înainte de micul dejun.

Poate afecta culoarea dinților tăi


Smalțul îți protejează dinții și, deși este cel mai dur țesut din corpul uman, periaju, imediat după ce mănânci îl poate deteriora în unele cazuri.

Atunci când smalțul nu este atât de puternic precum ar trebui să fie, îți poate afecta dinții în multe feluri și îi poate face mai vulnerabili pătare.

S-ar putea să-ți facă dinții mai sensibili


Dacă ai simțit vreodată o durere bruscă și ascuțită când consumi ceva cald sau rece, acesta ar putea fi un semn că dinții tăi sunt prea sensibili.

Sensibilitatea dinților poate apărea din diverse motive, iar unul dintre ele este smalțul dentar slab.

Deoarece periajul dinților imediat după ce ai consumat anumite alimente poate crește sensibilitatea dinților, este mai bine să previi acest efect secundar neplăcut și să te speli pe dinți înainte de a mânca.

Periajul dinților înainte de a mânca crește producția de salivă


Spălatul pe dinți imediat după ce te trezești te ajută să te simți mai împrospătat dimineața și, de asemenea, să-ți pornească producția de salivă.

Deoarece saliva conține agenți antimicrobieni, ajută la descompunerea alimentelor mai ușor și ucide în mod natural bacteriile dăunătoare care sunt responsabile de cariile dentare.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod