2 poziții sigure de somn pentru viitoarele mămici în timpul sarcinii

Ne petrecem aproximativ o treime din viață fie dormind, fie încercând să facem acest lucru.

Studiile recente arată că există o asociere între poziția de dormit a mamei și bunăstarea copilului. Din cauza schimbărilor din organism, pozițiile obișnuite pot să nu mai fie sigure în timpul sarcinii.

  • Iată 2 poziții sigure de somn pentru viitoarele mămici în timpul sarcinii:

 

 


Dormitul pe burtă


Dacă obișnuiai să dormi pe burtă înainte de a fi însărcinată, poți rămâne cu această poziție în primele luni de sarcină, deoarece nu există dovezi care să arate că acest lucru îți poate face rău ție sau copilului tău.

Cu toate acestea, după primul trimestru de sarcină, pur și simplu nu te vei putea întinde confortabil pe burtă din cauza bebelușului în creștere, așa că va fi foarte puțin probabil să alegi să te odihnești în această poziție.

Dormitul pe o parte


Aceasta este cea mai sigură poziție pentru tine și copilul tău. Permite un flux sanguin bun, fără a pune presiune asupra organelor tale interne.

Deși dormitul pe ambele părți este în siguranță, se recomandă să alegi partea stângă din mai multe motive:

  • aceasta va crește cantitatea de sânge și nutrienți care ajung la bebeluș
  • reduce riscul nașterii unui copil mort
  • ajută rinichii să scape de toxine și lichide

La început ar putea fi o provocare dacă ești fan al unei poziții de dormit diferite, dar mai jos vei găsi câteva sfaturi despre cum să dormi confortabil pe o parte.


  • Sfaturi pentru un somn mai bun în timpul sarcinii

  • pune perne în spatele tău pentru a preveni căderea pe spate
  • multe mame consideră că este mai confortabil să-și pună o pernă între picioare (când dorm pe o parte), deoarece menține picioarele paralele și susține șoldurile, pelvisul și coloana vertebrală
  • dacă suferi de arsuri la stomac în timpul nopții, adăugarea unor perne suplimentare sub cap te va ajuta foarte mult
  • încearcă să dormi cu un coc jos în păr, deoarece aceste lucru te va împiedica să dormi pe spate fiind destul de inconfortabil
  • în timpul somnului de zi, acordați aceeași atenție poziției tale de somn ca și în timpul nopții
  • culcă-te în poziția corectă.
    Ne petrecem cea mai mare parte a timpului în poziția în care adormim. Așa că, dacă te trezești noaptea, verifică-ți poziția și culcă-te din nou în timp ce stai întinsă pe partea stângă.
  • Evită să dormi pe spate


Dormitul pe spate (poziția decubit dorsal) în timpul sarcinii nu este la fel de sigur ca înainte, deoarece greutatea bebelușului și a uterului exercită presiune asupra organelor interne, provocând dificultăți în fluxul sanguin către placentă.

De aceea, alegerea unei poziții de dormit diferită este mai sigură atât pentru mamă, cât și pentru copilul ei și este o modalitate simplă de a reduce riscul de a naște un copil mort sau o creștere deficitară a fătului.


Cu toate acestea, nu deveni prea îngrijorată în legătură cu acest aspect. În sarcinile fără probleme, riscul de a naște un copil mort este extrem de scăzut.     
    
Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod