Cum să previi apariția cancerului de sân

Atunci când este descoperit la timp și tratat, cancerul de sân este una dintre formele cele mai tratabile ale bolii. Un număr mare de cercetări sugerează că adoptarea unor opțiuni privind stilul de viață ar putea reduce numărul cazurilor de cancer de sân.
Deși nu există un mod unic sau definitiv de prevenire a cancerului de sân, iată ce cred oamenii de știință că poate reduce riscul de apariție!

Obiceiuri care te ajută să previi apariția cancerului de sân


1. Limitarea consumului de alcool


Consumul regulat de alcool este asociat cu cel puțin șapte tipuri diferite de cancer, iar legătura dintre băutură și cancerul de sân este deosebit de puternică, probabil din cauza faptului că alcoolul poate crește nivelul de estrogen la un nivel potențial periculos. Consumul de alcool trebuie redus, o băutură pe zi pentru femei sau două pe zi pentru bărbați. Consumul de alcool la acest nivel, spun mulți experți, probabil că nu dăunează sănătății și poate oferi unele beneficii. Dar majoritatea beneficiilor pentru sănătate par a fi corelate cu inima.
Un studiu din 2015 a constatat că o băutură pe zi poate crește riscul femeilor de a dezvolta cancer, în special cancerul de sân, cu până la 13%. 

2. Adoptarea unei diete bazate pe fibre


Fibrele, care provin din plante și pe care corpul tău nu le poate absorbi și digera, ajută cu mai multe lucruri, de la digestie la colesterol și gestionarea greutății. Un studiu din 2016 a constatat că femeile care au mâncat aproximativ trei porții zilnice de fructe pline de fibre în adolescență aveau un risc cu 25% mai mic de a dezvolta cancer de sân în calitate de adulți, comparativ cu cele care au spus că au mâncat mai puține fructe. 

3. Limitarea aportului de grăsimi


Grăsimea este un nutrient contestat adesea. Cercetările recente sugerează că un consum de lactate cu un conținut normal de grăsimi poate crește longevitatea și poate reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 și obezitate.
Pe de altă parte, un studiu a constatat că femeile care urmează o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi și bogată în cereale integrale au avut un risc cu 22% mai mic de a muri de cancer de sân în decurs de mai mult de 8 ani, comparativ cu femeile care nu și-au ajustat aportul de grăsime. Studiul nu a putut explica exact de ce o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi a fost corelată cu un risc mai mic de cancer, însă autorii au observat că femeile din acest plan de alimentația au avut de asemenea tendința de a pierde o greutate mai mare și de a raporta un aport mai mare de nutrienți.

4. Adoptarea unui regim de exerciții


Exercițiile fizice sunt benefice din mai multe motive, de la sănătatea cardiovasculară la o stare de spirit mai bună. Cercetările arată, de asemenea, că activitatea fizică regulată poate reduce riscul unei persoane de a dezvolta cancer de sân și probabil că acest lucru este posibil din mai multe motive.
Exercițiile pot reduce inflamația, îmbunătăți sistemul imunitar și duce la o scădere a grăsimii corporale, care este asociată cu un risc mai mic de cancer la sân. Aproximativ 300 de minute de activitate fizică pe săptămână sunt ideale pentru prevenirea cancerului de sân, după cum au descoperit cercetătorii într-un studiu în 2015. În mod similar, alte cercetări au sugerat că până la 40% dintre cancere sunt corelate cu supraponderabilitatea sau obezitatea, pe care un regim de exerciții fizice o poate preveni.

5. Evitarea țigărilor


Fumatul este de obicei asociat cu cancerul pulmonar, dar unele cercetări sugerează că agenții cancerigeni din țigări pot, de asemenea, să crească riscul unei persoane de a dezvolta alte tipuri de afecțiuni, inclusiv cancerul de sân. Un studiu publicat în 2017 a sugerat că acest risc poate fi deosebit de puternic pentru persoanele care încep să fumeze la începutul vieții, probabil din cauza modului în care țigările afectează hormonii în timpul dezvoltării sânilor. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod