5 probleme de sănătate care apar vara şi cum să le rezolvi

Arsurile solare, toxiinfecţiile alimentare şi otita sunt frecvent întâlnite. Descoperă cum să te bucuri de căldură fără pericole!
Odată cu creşterea temperaturii din termometre poţi să te confrunţi cu diverse probleme pe care dacă ştii cum să le abordezi vei reuşi să nu te afecteze foarte tare şi să te bucuri cum trebuie de vară. De la probleme cu ochii până la toxiinfecţiile alimentare, iată cum să le rezolvi şi să te protejezi:


1. Probleme cu ochii dacă nu porţi ochelari de protecţie


Razele solare pot să-ţi afecteze grav ochii, dacă nu îi protejezi purtând mereu o pereche de ochelari cu protecţie solară. Este important să nu renunţi la ei când este înnorat afară.
Inflamaţiile la nivelul corneei, precum şi riscul de cataractă şi degenerescenţă maculară sunt câteva dintre problemele care sunt cauzate de expunerea ochilor la radiaţiile solare.

Caută ochelarii care protecţie UV400 şi optează pentru o pălărie atunci când stai pe plajă.


2. Probleme cu urechile după ce ai înotat în mare sau piscină


Otita este o problemă care apare frecvent vara, din cauza băilor frecvente în apa mării sau la piscină. Aceasta irită şi inflamează urechea, cauzând probleme.
Dacă simţi un disconfort la nivelul urechii este recomandat să întrebi farmacistul ce picături sunt recomandate în această situaţie. De asemenea, ca să previi aceste probleme este bine să porţi cască când înoţi sau dopuri din silicon.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod