5 probleme de sănătate care apar vara şi cum să le rezolvi



3. Probleme digestive dacă grătarul nu este bine făcut


Diareea, voma, febra, ameţelile şi deshidratarea pot să apară chiar şi la câteva zile după ce ai consumat un grătar care nu a fost preparat corespunzător. Ca să eviţi intoxicaţiile alimentare trebuie să speli bine carnea, să o găteşti integral, să o laşi să se răcească puţin şi să te speli bine pe mâni înainte de a o consuma.

Dacă simţi că te-ai deranjat uşor la stomac este de preferat să consumi multă apă plată şi ceaiuri din plante medicinale, evitând carnea la grătar până când îţi revii.



4. Iritaţii şi arsuri solare


Aceste probleme apar adesea după ce ai stat prea mult la soare. Ca să previi arsurile solare trebuie să eviţi plaja între orele 12:00-16:00 când pericolul este mai mare şi să foloseşti o cremă cu factor de protecţie ridicat pe care să o aplici la fiecare două ore.

În cazul în care te confrunţi cu iritaţii şi arsuri la nivelul pielii este recomandat să consumi multe lichide, să hidratezi pielea cu loţiune şi să aplici un gel răcoritor cu aloe vera.
Pentru a calma durerile poţi să foloseşti şi ibuprofenul.


5. Boala Lyme


Este produsă de înţepătura unei căpuşe infectate cu bacteria Borrelia. Este cea mai frecventă afecţiune transmisă prin înţepătura de insecte atât în Europa, cât şi în Statele Unite ale Americii. Cele mai multe cazuri apar primăvara târzie şi vara, când activitatea în aer liber este prelungită.

Ca să previi înţepăturile foloseşte un spray împotriva căpuşelor, îmbrăcăminte cu mânecă lungă şi încălţăminte care acoperă integral piciorul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod