Trucuri pentru un spate sanatos

Nu sari din pat imediat ce a sunat ceasul desteptator. Maizaboveste cinci minute si intinde-ti bine fiecare oscior. Asta nusuplineste dusul scotian pe care ti l-ai propus sau cele zeceminute de gimnastica din fata ferestrei deschise. Dar oferaposibilitatea coloanei vertebrale de a se adapta la noua pozitie.

La sfarsit de saptamina, alinta-te cu o baie de plante. Coadasoricelui si coada calului iti vor alina durerile coloanei site vor inviora. Baile trebuie sa dureze cam 20 de minute.Acupunctura si masajul te pot revitaliza. Daca prima ti se pareo masura prea... ascutita, nu uita ca masajul il poti face siacasa si poate fi un minunat preludiu pentru o seara romantica.

Daca te-ai apucat de sport trebuie sa stii ca durata exercitiilorrecomandate (rotiri de trunchi, aplecari, tractiuni, bicicleta)se mareste cu cinci minute din doua in doua zile.

Daca ai luat analgezice si spatele continua sa te doara, bachiar dupa doua-trei zile durerile devin mai violente, trebuiesa te prezinti urgent la un cabinet pentru investigatii.

 

 

 



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod