Sănătate. Cât de afectate sunt picioarele de încălţămintea cu talpă joasă


Sandalele comode şi balerinii au un efect negativ asupra tălpii, genunchiului, șoldului și coloanei. De ce trebuie să alegi cu atenţie ceea ce porţi
Vara este sezonul în care ne accesorizăm ținutele cu sandale comode și balerini colorați, acestea fiind perechile de încălțăminte care nu lipsesc din garderoba niciunei femei. Însă ceea ce nu știm este că talpa plată, care nu are o formă adaptată structurii piciorului, poate determina apariția, de la o vârstă fragedă, a unor afecțiuni degenerative grave.

“Talpa piciorului are în structura sa ceea ce noi numim bolta plantară sau arcul piciorului. Este acea <scobitură> care există între călcâi și degete și care are un rol extrem de important în postura corectă a corpului. De cele mai multe ori, încălțămintea cu talpă plată nu respectă anatomia piciorului deoarece nu are o formă care să susțină bolta plantară. Acest lucru va determina aplatizarea acestei structuri, care va avea un efect asupra întregii arhitecturi a piciorului, inclusiv asupra tălpii, genunchiului, șoldului și coloanei”, explică Bogdan Goga, fizioterapeut în cadrul cabinetului de recuperare medicală Terapie pentru Mișcare.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana Har pe 20 Iul 2015, 09:12
    BS

    Cele mai tampite sfaturi!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;