Sănătate. Artrita la copii, 3 semnale alarmante pentru părinţi

În România sunt în prezent 2.000 de copii diagnosticați cu această boală autoimună, cronică, caracterizată prin inflamarea persistentă a articulațiilor.
Artrita idiopatică juvenilă: 3 semnale alarmante pentru părinţi

Semnele tipice ale inflamaţiei articulare sunt: durere, tumefiere şi limitarea mişcării. “Idiopatică” înseamnă că nu ştim cauza bolii şi “juvenilă”, în acest caz, înseamnă că simptomele apar înainte de vârsta de 16 ani

Diagnosticul de artrită idiopatică juvenilă (AIJ) este pus de către medicul pediatru în cazul în care debutul bolii este înainte de vârsta de 16 ani, artrita durează mai mult de şase săptămâni, iar cauzele sunt necunoscute.
Artrita trebuie să fie prezentă mai mult de şase săptămâni, în scopul de a exclude formele de artrită temporară care ar putea urma infecţiilor virale. Prin urmare, diagnosticul de AIJ este bazat pe prezenţa şi persistenţa artritei şi pe excluderea atentă a oricărei alte boli, prin anamneză, examen fizic şi teste de laborator.

”AIJ nu este o boală contagioasă și nu este o boală ereditară - deoarece nu poate fi transmisă de la părinţi direct la copiii lor. Cu toate acestea, există unii factori genetici, în mare măsură încă necunoscuţi, care cresc şansele unui individ de a dezvolta boala.
Această boală este multifactorială, ceea ce înseamnă că este rezultatul unei combinaţii între factorii genetici şi expunerea la factorii de mediu (probabil infecţii). Le recomanăm părinților să meargă la medic, pentru a identifica un diagnostic corect pentru copii și să abordeze cu tact și calm această situație. Le înțelegem îngrijorarea, dar îi sfătuim să nu se învinovățească, pentru că această boală nu apare din vina lor. Este pur și simplu o combinație de factori, la care nu au contribuit cu absolut nimic.”
, aflăm de la Dr.
Alexis Virgil Cochino, medic specialist în alergologie și imunologie clinică.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod