Sănătate. Artrita la copii, 3 semnale alarmante pentru părinţi



Cum se tratează?


”Pentru că vorbim de o boală cronică, tratamentul nu duce la o recuperare imediată, ci doar la o ameliorare a simptomelor. Scopul tratamentului este de a permite copiilor să ducă o viaţă normală şi de a preveni afectarea articulaţiilor şi organelor, în timp ce se aşteaptă remiterea spontană a bolii. Tratamentul se bazează în principal pe utilizarea de medicamente care inhibă inflamaţia şi pe procedurile de reabilitare care păstrează funcţia articulaţiilor şi ajută la prevenirea deformărilor.
Terapia este complexă şi are nevoie de cooperarea mai multor specialişti: reumatologi pediatri, chirurgi ortopezi, fiziokinetoterapeuţi, oftalmologi. Sfătuim părinții să consulte acești specialiști și să manifeste răbdare în relația cu ei, pentru că abordarea aceastei afecțiuni necesită timp și construirea unei relații de durată”
, explică Dr. Mariana Stefan, medic primar pediatrie şi reumatologie pediatrică.

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune - APAA - a lansat cărticica ilustrată ”O călătorie de neuitat”, care vorbeşte despre povestea lui Alex, pacientul cu artrită idiopatică juvenilă.
Cartea este inspirată dintr-un caz real - pacientul Alex există şi vorbeşte despre provocările copiilor cu această afecţiune şi ale famiilor lor. Materialul se distribuie gratuit în librăriile Humanitas din toată ţara, începand cu 29 iunie.

De asemenea, părinţii ai căror copii au această afecţiune pot găsi îndrumare în Ghidul pacientului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod