Problemele cu prostata pot fi vindecate prin informare corecta

Asociatia Romana de Urologie (ARU) si Consiliul National al Prostatei au atras atentia, in cadrul unei conferinte de presa, asupra numeroaselor probleme pe care le comporta afectiunile specifice aparatului urinar. Afla de la Prof.dr. Ioanel Sinescu (presedintele Asociatiei Romane de Urologie), dr. Nicolae Calomfirescu si conf.dr. Valentin Ambert (presedintele Consiliului National al Prostatei) care este importanta descoperirilor precoce a afectiunilor prostatei, care sunt implicatiile patologiei tractului urinar inferior si conduita de tratament, ce trebuie adaptata in functie de particularitatile fiecarui caz.

Numarul pacientilor cu probleme ale tractului urinar inferior (LUTS) este in continua crestere. LUTS pot fi cauzate de o combinatie de simptome de la nivelul prostatei si vezicii urinare si nu sunt atat de neinsemnate precum par.

Prof.dr Ioanel Sinescu a mentionat ca, la nivel mondial, un procent de 16 la suta dintre consultatii vizeaza probleme ale aparatului urinar - cu alte cuvinte, statistic vorbind, fiecare al saselea pacient care se adreseaza medicului se confrunta cu o astfel de problema. "Multe dintre aceste afectiuni au drept consecinta socul endotoxic. Cele mai multe cazuri sunt de ordin vezico prostatic - in cazul barbatilor, respectiv probleme legate de cistita", a spus prof.dr.
Sinescu.

Lipsa de informare - principalul motiv al neprezentarii la medic

Pentru multa vreme, problemele urinare au fost diagnosticate corect tarziu. Acest lucru provine si din teama ori retinerea pacientului de a-si consulta medicul. De asemenea, teama de diagnostic sau de o eventuala interventie chirurgicala au constituit motive importante pentru ca pacientii barbati sa nu se prezinte la consultatie.

Daca pacientii ar fi mai bine informati, ei ar afla ca o simpla consultatie la medicul specialist urolog nu implica neaparat operatie. Problema este insa ca exista inca multi bolnavi carora le este teama sa apeleze la medic si, in consecinta, nu sunt informati asupra unui tratament corect.

Pericolul administrarii unor medicamente sau ceaiuri fara sfatul medicului

Prof.dr. Ioanel Sinescu atrage atentia asupra inclinatiei a numerosi pacienti romani de a lua medicamente pe care le considera indicate fara a merge la medic, sperand ca astfel isi vor rezolva problema. In realitate, efectul ar putea fi contrariu.

"Multi pacienti recurg la Prostamol si Prostenal, produse carora li se face reclama la televizor, dar ulterior, nu numai ca simptomele acestora nu s-au ameliorat, ci s-au agravat, iar afectiunea a progresat", a afirmat prof.dr. Sinescu. Acesta a mentionat ca medicamentele respective pot fi incluse in tratamentul LUTS, dar numai cu avizul medicului.


In aceeasi nota, dr. Nicolae Calomfirescu a subliniat greseala pe care o fac pacientii care considera ca reclama este un mijloc optim de informare. "Fiecare caz este unic si nu oricarui pacient ii este indicat un anume medicament. Sunt foarte multi factori care trebuie luati in considerare atunci cand se stabileste conduita de tratament - iar medicul specialist este unicul in masura sa faca acest lucru si sa ia deciziile", a mentionat acesta.

Potrivit dr. Calomfirescu, reclama este destinata, in principiu, unor produse care nu sunt recunoscute de comunitatea medicala ca fiind medicamente valabile si nu sunt etice. Din nefericire, potrivit unui studiu realizat recent de ARU, o treime din pacientii romani folosesc reclama de televiziune drept principala sursa de informare in acest sens.

Pe de alta parte, in ultimele 12 luni aproape jumatate din pacienti au preferat sa apeleze la tratamente naturiste, incercand astfel sa evite prezentarea la medic. Studiul efectuat a constat intr-un chestionar complex, adresat pacientilor la iesirea din farmacie, atat barbati cat si femei de varsta medie. In urma centralizarii raspunsurilor, s-a ajuns la concluzia ca barbatii folosesc in total 113 medicamente pentru tratamentul LUTS, in comparatie cu 52 administrate de femei - dar cea mai mare parte a acestor produse nu sunt indicate pentru acest tip de afectiuni.


Un fenomen frecvent in cazul barbatilor afectati de LUTS: lipsa comunicarii cu partenera

Un alt aspect important evidentiat prin studiul realizat de ARU este cel al existentei unei bariere comunicationale intre parteneri. Astfel, majoritatea barbatilor care au probleme ale tractului urinar inferior nu ii spun acest lucru partenerei decat dupa un interval situat intre cinci luni si un an de la aparitia simptomelor. Cei mai multi prefera sa se consulte cu un prieten apropiat, cu farmacistul, ori sa caute informatii in cadrul emisiunilor de specialitate prezentate la televiziune, reclame si Internet.

Dr. Nicolae Calomfirescu este de parere ca orice pacient ar trebui sa comunice cu partenera sa imediat ce apar primele simptome si, de asemenea, este recomandabil ca aceasta sa-l insoteasca la consult. "Este un aspect important pentru ca, in urma tratamentului specific, viata sexuala inregistreaza un regres, nu mai este ca inainte, iar femeile ar trebui sa fie informate pentru a sti la ce trebuie sa se astepte in aceasta directie", a precizat dr. Calomfirescu.

De asemenea, tinand cont de faptul ca partenerele au un rol important in decizia barbatilor de a cere sfatul medicului pentru problemele urinare, ele ar trebui sa fie considerate populatia tinta pentru informarea despre LUTS.


LUTS are un impact profund asupra calitatii vietii si stilului social. Barbatii cu LUTS sufera limitari in activitatile zilnice normale si deseori isi adapteaza stilul de viata in functie de problemele lor urinare.

Tratamentul medicamentos al LUTS imbunatateste stilul de viata

Daca pacientii cu LUTS primesc tratament medicamentos, impactul negativ al problemelor urinare asupra stilului de viata si asupra vietii de familie poate fi reversibil in majoritatea cazurilor. Conf.dr Valentin Ambert atrage insa atentia asupra faptului ca evaluarea pacientului de catre un medic specialist este foarte importanta, pentru a se face diferenta intre diverse afectiuni ale tractului urinar si cancer.

Cancerul de prostata este cea mai raspandita afectiune din clasa bolilor maligne ale barbatilor, dar, spre exemplu, numai specialistul poate face diferenta intre adenomul de prostata, respectiv cancer. Este ideal ca tratamentul, indiferent de tipul afectiunii, sa fie instituit precoce si sustinut pe termen lung.
 

Comentariile 1-50 din 150

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gica9146 pe 8 Oct 2021, 15:06
    Examen uro

    Nicolae Calomfirescu: Cea mai proastă experiență pe care am avut-o vreodată in materie de consult medical.

    0
    0

  • Cinstit pe 9 Sep 2021, 22:28
    Tratamentul prostatei

    Fratilor, in tara ticalosita in care avem nenorocul sa traim, problemele ridicate de diagnostic si tratament al prostatei sunt complexe. O prima problema este ca fiecare medic are varianta lui de diagnostic si tratament, dupa caz. Pe scurt, cate bordeie, atatea obiceiuri. Jenant. O alta problema in tara noastra draga o reprezinta atitudinea unora dintre medici; inclusiv la clinicile cu plata. Atitudine aroganta si nesimtita. Nici cei din sistemul de stat nu au scuze, noi toti ii platim, nu e consultatie moca. Unii dintre acesti medici sunt chiar profesori, daca va vine a crede. Cei cu atitudine proasta nu ar supravietui in lumea civilizata. Numai aici, la noi, suntem tratati de indivizii astia in aceasta maniera. Va dati seama ce invata studentii la medicina de la acesti "profesori"... Sfatuiesc sa fiti atenti, circumspecti si sa nu tolerati grosolania acestor indivizi, indiferent cine sunt ei, Gogu, Pintenogu, Calomfirescu etc. Un alt aspect interesant este lupta dintre urologi si medicii care practica radiologia interventionala. Nu am auzit nici un urolog sa o mentioneze. Cititi despre, cand va permite timpul. Sansa favorizeaza mintea pregatita... Multa sanatate va doresc.

    0
    0

  • Aurelian Muşat pe 15 Feb 2018, 17:05
    Sănătatea prostatei

    Preventiv, toată viaţa, evitarea infecţiilor, răcelilor în zonă, viaţă sănătoasă fără exces de alcool şi tutun, "stoarcerea" prostatei prin viaţă sexuală frecventă. Mă amuză, la 67 de ani, reclama cu imaginea cutiei arătată celui care se grăbeşte la WC. I-aş arăta o poză cu o vulvă. Cine citeşte să nu o ia ca pe o glumă grobiană!

    0
    0

  • Oana pe 2 Nov 2015, 10:10
    cancer la prostata

    Pacientul are acum 66 ani, 28.05.2013 - face prima analiza de PSA = 32,15 valoarea (doctorul urolog recomanda operatie, pacientul nu este de acord. Pacientul solicita medicamente, doctorul nu este de acord.) 05.06.2013 analiza PSA = 27,44 valoarea 11.06.2013 analiza PSA = 23,47 valoarea 22.07.2013 analiza PSA = 21,98 valoarea 10.12.2013 analiza PSA = 19,50 valoarea 04.07.2014 analiza PSA = 18,21 valoarea - pana aici a baut doar ceai pentru prostata , nici un medicament , nimic Cu 6 luni inainte de aceasta data renunta la ceai si bea in fiecare zi doar suc de sfecla rosie , la data de 10.04.2015 analiza PSA = 21,72 valoarea. 5.07.2015 pleaca la Bucuresti - setul de analize medicale - descopera aici in pachetul de biopsie prostatica = Lob stang (12971-12919- Adenocarcinom de prostate, scor Gleason 6 (3+3), cu focar de 5 mm in zona apexului, focar de 20 mm in zona mediana, focar de 15 mm in baza prostate. Lob drept (12920-12921) - Adenorcacinom de prostate, scor Gleason 6 (3+3), cu un focar de 10 mm in zona mediana, un focar de 20 mm in baza prostate; prezenta invaziei tumorale perineurale. In total 70 mm cancer/96 mm examinati. Nr biopsii positive 5/5. 23.07.2015 - prima vizita la luarea in evidenta a doctorului oncolog 24.07.2015 - incepe medicamentatia oncologului cu Bicalutamida 04.08.2015 - analiza TGO = 32 valoare - analiza TGP = 46 valoare 6.08.2015 - analiza testosteron = 2.27 valoare 07.08.2015 - se administreaza de catre oncolog injectia Eligeved 27.08.2015 - rezultat examinare RMN nr. 951 - Secvente effectuate sagittal T2 cu si fara fat sat, axial T1, T2, coronal trim. Se evidentiaza: - vezica urinara moderat destinsa de continut, cu peretii de grosime normal - prostate cu diameter axiale maxime 41/33 mm si ax vertical 40 mm, neregulat conturata, cu aspect hipointens T2 difuz al zonei periferice; zona tranzitionala greu de delimitat; zona central prostatica nodulara, minim procidenta la nivelul planseului vezical. - vezicule seminale asimetrice - fara adenopatii pelviene sau inghinale - fara lichid de ascita - lumene intestinal de aspect normal - structure musculo-scheletale fara anomalii de morfologie 23.09.2015 - analiza PSA = 2.26 valoare 19.10.2015 - analiza PSA = 1.17 valoare - notita doctorului oncolog = ii elimina medicamentele - pastilele , recomanda radioterapia, ramanand doar injectia pentru data de 7 februarie de efectuat . 21.10.2015 - se merge la control la urolog , emite o scrisoare medicala prin care recomanda oprirea medicamentatiei dupa ce valoarea PSA se afla in valorile admise . Doctorul urolog recomanda in cazul de fata doar operatia prin metoda HIFU. Pacientul revine la doctorul oncolog, acesta refuza sa ii mai administreze medicamentatia. ( e normal? acum la ultimul congres s-a descoperit ca sunt toxice medicamentele acestea) Asa se prezinta situatia pana la aceasta data. Multumesc frumos, astept detalii. Pacientul doreste ca pana in februarie cand face din nou injectia sa gaseasca un tratament naturist. Dvs ce imi recomandati.

    0
    0

  • giorgiana pe 24 Oct 2014, 14:17
    prostata

    buna. eu am cumparat de la farmacie un tratament de prostata pentru bunicul meu. el spune ca este foarte bun, dar as vrea sa stiu daca l-a mai folosit si altcineva. eu am intrebat si medicul si mi-a spus ca este natural si ca poate incerca acest produs pentru inceput.daca are rezultate bune sa continue administrarea. produsul se numeste VITAMEN LINICAL PROSTATE

    3
    2

  • ica pe 5 Apr 2014, 00:23
    prostata

    mutumesc domnuluiSOFROSINEcata dreptate aveti

    5
    2

  • Realist pe 15 Oct 2013, 12:49
    prostata

    De la o varsta, degradarea prostatei este inevitabila

    3
    0

  • florin pe 15 Iul 2013, 17:50
    prostata

    tata a fost diagnosticat cu adenoma de prostate acum 3 ani. a facut tratament, nu s-a operat, ,tratament cu casodez si injectabil eligard.. dupa 4 luni psa a scazut de la 19 la 6.12 , iar acum in luna iulie 2013 dupa un nou psa acesta a crescut la 8,12.. este problema?, ce trebie sa faca?

    8
    2

  • Paul pe 5 Apr 2013, 20:21
    Prostata,recomandarea dlui SOFROSINE

    Excelent articol,toti barbatii ar trebui sa-l citeasca,constituie un adevarat indrumar in urologie,un dictionar care nimeni nu ar trebui sa se abata de la aceste minunate explicatii.Acest articol ar fi bine sa-l multipilice persoanele care detin internet si sa-l distribuie acelora care nu au. Felicitari domnule,Sofronie!!!

    50
    3

  • valcu niculae pe 5 Mar 2013, 22:15
    prostata

    am psa7,2, am facut punctie,astept rezultatul si doream un sfat ptr a ma hotara ce sa fac in continuare, ce tratament sa aplic. Multumesc anticipat.

    12
    1

  • Rudi pe 30 Dec 2012, 19:19
    Ceai pentru probleme Prostata

    Ceaiul de Coada-Soricelului,cel mai bun acela care este strans de pe camp-3 cani de ceai-de 3 ori pe zi-timp de 6 luni si apoi daca vreti beti in continuare.Fara antibiotice.....si optimism-o atitudine pozitiva-repetati mental tot timpul -nu mai am nimic acolo jos.Minunile se intampla-doar astfel pot fi crezute

    18
    3

  • daniel2013 pe 19 Oct 2012, 15:38
    prostata

    O serie de tratament Propolicium consta din 21 de ovule sau supozitoare, preparate din propolis, alte produse apicole si pulberi de plante (in total 39 de ingrediente), care pot ajuta in mod eficient la vindecarea urmatoarelor afectiuni: anexite, cistite, uter varicos, fibrom uterin, metrite ulcerate de col uterin, inflamatii ale vaginului si colului uterin, micoze vaginale - candida, trichomonas, colibaciloza. Pe langa aceste boli feminine, efecte miraculoase se constata in tratarea adenomului de prostata, a prostatitei, dar si a hemoroizilor, a fisurilor anale si a altor boli ale rectului. Tratamentul trebuie repetat macar de doua ori. Se va face un control la medic inainte de inceperea tratamentului si dupa a treia serie de tratament, pentru a vedea evolutia vindecarii. Tratamentul are un caracter bland, este neinvaziv, fara reactii adverse, cu o singura exceptie: leacurile noastre sunt interzise persoanelor alergice la propolis si la alte produse apicole. O serie de tratament dureaza 21 de zile si costa 90 de lei natural-propolicium.ro

    6
    0

  • daniel2013 pe 7 Oct 2012, 15:51
    tratament natural

    O serie de tratament Propolicium consta din 21 de ovule sau supozitoare, preparate din propolis, alte produse apicole si pulberi de plante (in total 39 de ingrediente), care pot ajuta in mod eficient la vindecarea urmatoarelor afectiuni: anexite, cistite, uter varicos, fibrom uterin, metrite ulcerate de col uterin, inflamatii ale vaginului si colului uterin, micoze vaginale - candida, trichomonas, colibaciloza. Pe langa aceste boli feminine, efecte miraculoase se constata in tratarea adenomului de prostata, a prostatitei, dar si a hemoroizilor, a fisurilor anale si a altor boli ale rectului. Tratamentul trebuie repetat macar de doua ori. Se va face un control la medic inainte de inceperea tratamentului si dupa a treia serie de tratament, pentru a vedea evolutia vindecarii. Tratamentul are un caracter bland, este neinvaziv, fara reactii adverse, cu o singura exceptie: leacurile noastre sunt interzise persoanelor alergice la propolis si la alte produse apicole. O serie de tratament dureaza 21 de zile si costa 90 RON www.natural-propolicium.ro

    6
    0

  • GEORGE pe 6 Iun 2012, 05:43
    urinat des

    De citeva luni urinez mai des si ma ustura putin pe canal ce tratament sa iau

    24
    5

  • Petru pe 17 Mai 2012, 11:08
    Probleme cu ejacularea precoce !

    Buna Ziua! Am 28 de ani, sint casatorit si am probleme cu ejacularea precoce, durata de penetrare dureaza cam 30-40 secunde (ejacularea precoce ma deranja dintodeauna, insa acuma s-a agravat un pic). Fac investigatii la o clinica particulara, am luat rezultatele inca nu am inceput tratamentul propriu-zis, vreau sa ma asigur ca o sa fie unul corect. Va rog sa va dati cu parerea care ar trebui sa fie tratamentul, mai jos am indicat rezultatele analizelor: 1. Secretul prostatei: -Leucocite-4-6 - Epiteliu - mult - granule de licitina - lipsesc - trihomonade - nu s-au depistat - alta flora - cobacili moderati celule cu caracter de atepie- mucozitate moderata 2.Insamintare din uretra> microorganismele depistate: - Microflora patogena nu s-a depistat 3. Analiza la hormono (testtosteron si prolactin): - prolactina - 11,0 (1-18 ng/ml) - testosteron 5,4 (B: 3-12 ng/ml) 4. Ultrasonografie la prostata - si aici a fost tot normal. Va rog mult expuneti-va parerea si spuneti-mi sincer daca am sanse sa pun capat acestei probleme ! Raspuns va rog trimitetimi la e-mailul petru.darii@yahoo.com sau daca va mai trebuie detalii de asemenea scrieti-mi o sa va le ofer neaparat. Va multumesc anticipat !

    25
    19

  • NICU pe 3 Mai 2012, 23:31
    Pt D. Nicolae

    Domnu Nicolae, va rog sa ma contactati. Va multumesc Nicu, tel.0744979100

    27
    9

  • acc pe 18 Mar 2012, 21:27
    prostata

    cum tratam adenom de prostata fara operatie

    92
    15

  • mihai pe 15 Mar 2012, 07:20
    scopul acestui site?

    Scuze ca ma bag in discutie, dar vad aici 3 pagini de intrebari si 0 raspunsuri. Chiar raspunde cineva acestor oameni si problemelor lor sau ne ocupam doar cu reclamele?

    36
    12

  • alin pe 13 Mar 2012, 16:42
    prostata

    Am 32 de ani.urinez des de vreo 3 ani fara sa am dureri usturimi sau alte probleme.pana ac 3 luni cand am inceput sa am probleme cu erectia.am o erectie relativa iar de sex numai poate fi vorba.ultimele 2 contacte sexuale au fost un esec total ejaculand la cateva secunde.de atunci am mai avut 3 tentative fara a avea o erectie normala ultima oara incercand chiar cu entran forte dar fara rezultat.am fost la un medic urolog acesta facandu-mi un tuseu rectal spunandu-mi ca as avea probleme cu prostata.mi-a prescris 3 un tratament format din cipro quin,omni tocas si diclofenac fara niciun rezultat.ce ma sfatuiti sa fac sau stiti dc ati ati avut asemenea simptome.

    26
    7

  • carmen stanca pe 29 Feb 2012, 19:05
    prostata

    Va salut! Tatal meu are prostata marita si de cativa ani a incercat tot felul de variante de tratament, dar fara un rezultat semnificativ, pana cand mi-a recomandat o doamna de la banca Prostal de firma Sonergy, il luase pentru sotul ei, am cautat pe internet si am comandat de la casaplantelor, la ei era mai ieftin, cred. Va spun sincer, tata e la a doua luna de tratament si deja au aparut schimbari, merge la baie regulat, iar noaptea doarme linistit si nu ma mai plimb cu el pe la doctori care abia asteapta sa le bag ceva in buzunar fara sa faca nimic, spunand ca varsta e de vina. Sper ca v-am ajutat, multa sanatate!

    44
    14

  • George pe 23 Feb 2012, 23:26
    Urinatul des

    Buna ziua, am 23 ani si de 4 luni am inceput sa urinez foarte des. Ce problema as putea avea? si tot ce aceeasi perioada imi curge nasul foarte tare, am luat paracetamol sinus dar degeaba. Ce ma sfatuiti sa fac? multumesc!

    31
    8

  • dexim pe 22 Feb 2012, 00:52
    CE SA MAI CREDEM

    Dl profesor Sinescu ne spune ca Prostamolul este asa si asa dar de curind tot dinsul ne spune ca Serenoa Repens de 320mg este verificata prin studii clinice si este OK. Pt cine nu stie Serenoa Repens = Prostamol .............. Ca sa vezi cum isi schimba omul opiniile dupa ce face un studiu cu producatorul de Prostamol. INTERESE UNTERESE.....

    21
    5

  • Ion pe 21 Feb 2012, 14:33
    Dureri

    Buna ziua. Acum un an de zile m-au luat luat niste dureri in partea dreapta jos .Am fost la un medic urolog si mi-a dat sa fac cateva analize medicale, printre care si o analiza speciala pentru prostata.Tot atunci mi-a facut si un control de prostata rectal.In urma verificarilor analizelor mi-a spus ca nu am nimic. Am fost si am facut o endoscopie sa vad daca am ceva la intestine .In urma analizelor si acest medic mi-a spus ca nu am nimica.Dupa ceva timp cam la 2 luni dupa ce am facut atitea analize mi-a mai aparut un simptom -dupa ce fac sex si daca ma duc la toaleta dupa si ma pis ma ustura pe canalul urinar. Vreau sa va spun ca in ultimul timp durerile in partea dreapta in partea de jos s-au accentuat si uneori ma ia si cu intepaturi.Durerea care o am este o durere ,,surda" o durere suportabila cu o usoara usturime. Aaaa era sa uit ca am facut si un ecograf si mi s-a spus ca nu am nimic la vezica urinara si la prostata. Ce ar putea fi si cui as putea sa ma adresez .

    32
    6

  • sandu pe 15 Feb 2012, 14:33
    o simpla intebare

    suna in felul urmator-ce pote se pote intipla daca la o domnisoare i se usuca un ovar multumesc astept un raspus

    49
    13

  • veaceslav pe 20 Ian 2012, 13:07
    ce-o fi

    Salutari! Am si eu o problema. Virsta de 37 ani. De ceva zile am dureri la texticolul drept si deasupra penisului spre partea dreapta sub abdomen. Oare ce poate fi. Care medic urmeaza sa consult. Va multumesc.

    36
    9

  • nicolaeladaru pe 9 Ian 2012, 10:01
    Am rezulatul analizelor psa 3,43si free psa0,314 si am 70 de ani. Exista percol de cancer?Ecografia,dupaspusele medicului nu contine elemente trimiter ea l la urologie.

    In ce situatie ma aflu?

    43
    11

  • boby pe 25 Dec 2011, 16:41
    dureri

    dureri deasupra penisului si la testicole ce poate fi am 14 ani

    15
    7

  • nicu pe 13 Dec 2011, 09:12
    prostata

    am 12 ani si ma duc la toaleta din ora in ora ce sa fac???

    24
    10

  • Gabi pe 5 Dec 2011, 11:45
    prostata

    am 27 de ani,de ceva timp am inceput sa ma urinez mai des ca de obicei shi cind fac sex termin foarte repede,ar putea fi un tratament pentru asta?

    69
    15

  • Lucian pe 17 Nov 2011, 18:42
    testicul

    buna am 24 ani.imi cer scuze daca nu am postat intrebarea aici...azi la lucru am ridicat in jur de 15 cutii sa le pun jos pe un palet.cand ridicam luam tot cate 2 cutii odata si ma aplecam in jos sa le pun pe palet..problema este ca dupa cateva ore a inceput sa ma doara testiculul drept,nu mi sa umflat sau alte chestii...doar simt ca ma doare,nu ma doare ff tare.sa fie din cauza ca am ridicat cutiile alea? nu am mai patit pana acum asa ceva.e grav? este ceva tratament sau sa merg de urgenta la un doctor ? Multumesc.

    68
    30

  • lukian pe 3 Nov 2011, 20:34
    prostatita

    .....salut am 30 ani si am probleme si eu cu vezica:urinez des dar ziua, si simt usturimi in interior si am dureri la testicolul stang problema e cand fac sex imi vine sa ma duc la baie sa urinez iar dupa am ejaculari precoce desi am apetit sexual.Iar sperma e apoasa nu cum e normal sa fie as vrea un sfat va multumesc

    71
    26

  • Andrei G pe 18 Oct 2011, 16:22
    Am o problema..

    Buna Ziua, Ma numesc Andrei si am 23 de ani. Acum un an am avut un accident de masina si am fost transportat cu ambulanta la spital. Acolo a fost prezent si un echipaj de politie care au insistat sa dau probe de sange si urina. Nu am putut sa urinez si mi s-a scos urina cu ajutorul unei sonde foarte inconfortabile. De atunci am inceput sa am anumite dureri la baza penisului(undeva intre testicule), simt ca ceva ma strange si atunci cand urinez nu imi dau seama daca asta a fost tot sau mai tre sa revin dupa alte 5 minute, tot de atunci mai am probleme si cu erectia uneori pot sa o tin mai mult de 3 ore alteori nu pot sa o ridic complet. Mai vreau sa zic si ca daca nu "termin" si tin mai mult de 3 - 4 zile in mine ma cuprinde o usturime a preputului si capul mi se inroseste. Imi simt penisul foarte slabit si as vrea sa stiu ce pot sa fac? Va multumesc anticipat, O zi buna, Andrei

    44
    16

  • adri pe 4 Oct 2011, 20:59
    raspuns pentru gheorghe cristian

    cristi. exact aceleasi simptome le-a avut si prietenul meu....din nefericire avea apendicita...apendicele a coborat pe canalul uretral si de aceea bloca urinatul si in acelasi timp durerile f mari...

    30
    19

  • florin pe 29 Sep 2011, 16:48
    proststa

    Ma numesc Florin si am 45 ani de 1 luna ma trezesc 3-4 noaptea si ma urinez ,sex termin destul de repede . Spunetimi ce trebuie sa fac un tratament ceva .Va multumesc . Astept raspuns.

    68
    29

  • GHEORGHE CRISTIAN pe 24 Sep 2011, 22:31
    durere la urinat , la ejaculat , durere testicol

    Buna seara Dl doctor ……..am 23 de ani …ma aflu in cipru si doctorii sunt foarte slab pregatiti si mi-au spus ca nu am nici o bola ……a inceput acum jumate de an am facut sex anal cu o fata si dupa 2 saptamani …a inceput sa ma usture la urinat si miroase urat si ma durea la ejaculare …dupa 3 saptamani nu ma mai durea la ejaculare ..am fost la un doctor urolog am facut analiza urina si a spus ca nu am nimic …da nu l-am crezut apoi am fost la un doctor dermato veneric am facut analiza si a spus ca nu am nimic si nu poate sa imi faca nimic …..pe foaie de analiza scrie la test microscopic WBC (150)..dupa 3 luni a inceput o durere abdominala in partea dreapta ….si piceorului cateodata nu il simteam ….am fost la doctor de familie si mi-a dat ceva pentru ulcer ….nu ma mai doare abdomenu ….apoi a inceput o durere inghinala si persista durerea piceorului a penisului la urinare ….a trecut jumate de an si a inceput dupa ce ejaculez sa ma doara si testicolul drept si mi-a aparut ceva cant varfu unui deget dedesuptul testicoluilui drept ceva ca o carne moale …..de frica ca nu mai pot face copii am luat de la farmacie norfloxacin si dupa 10 zile m-am simtit mai bine si mi-a revenit apetitul sexual …..dar tot ma doare la urinat …acum mi-am luat ofloxin de 7 zile dar nici un rezultat ….va rog ajutati-ma doctorii din cipru is foarte slab pregatiti un doctor chirurg s-a uitat pe aceasi foaie de analize si a zis ca am infectie …urologul si dermato venericul a spus ca nu am nimic …nu stiu ce sa ma fac ….va multumesc …

    68
    24

  • viorel pe 25 Aug 2011, 00:35
    prostata

    ptr george. Cand apar simptomele deja poate fi nasol. Ti'o spun din experienta proprie ! . Ia problema in serios si consulta mai multi medici. Fa urgent o analiza PSA . Daca e mai mare ca 2 ...ai o problema !

    14
    12

  • Neacsu George pe 18 Aug 2011, 20:24
    inceput de prostata ???

    Buna ziua ! In urma cu cateva zile datorate unor intepaturi in zona ficatului , doctorul de familie unde sant arondat cu locuinta mi sa dat o trimitere la un doctor care poate face o ecografie generala sa zic asa ! Dupa ce a plimbat mousul calculatorului la sfarsitul consultatiei mi-a spus ca am inceput de prostata cu un volum de aproximativ 70,8 cmc ! Nu stiu ce inseamna da mi-a spus ca trebuie sa consult un urolog ! Ce este curios , ca am 49 ani , si nu posed nici o simptoma care am vazut ca au alti pacienti care au aceste probleme ! Nu urinez noaptea , nu ma supara cand urinez si multe alte astfel de aspecte ! Pot avea asa ceva ? Ce asi putea cere unui doctor urolog ? Iar daca sa zic ar fi asa ceva , pot urma un tratament pe baza de ceaiuri evitand operatia ??? Cu mult drag , George N.

    24
    9

  • laur pe 14 Aug 2011, 14:17
    prostatita cronica

    am prostatita de aprox 2 ani, am incercat de toate dar fara ameliorari. mai multe puteti gasi pe forumul www.proatatita-cronica.com foarte multe informatii acolo

    37
    8

  • tatu anton pe 8 Aug 2011, 14:11
    la moda ----prostata

    Am 67 de ani , de cativa ani am fost diagnosticat cu adenom de prostata.....nu prea am dat importanta...nici nu prea m-a suparat ,de doua ori pe an de vreo 3 ani in urma [mai putin ultimul ] am facut cura de 3 luni de tinctura de pufulita si de ghimpe [cate o lingurita inainte de masa cu 30 de min.....si-am duso asa pana acum aprox.40 de zile cand au inceput niste usturimi pe canal aproape permanente .......urinari nocturne numeroase [7-9 ] si ziua la fel.......Ce ma nedumireste este ca prea ditro data toate astea .....am luat albastru de metil ....apoi pufulita cu foi mici [ceai ,3 pe zi inainte de mese cu 30 min. asta de o saptamana incoace ...dar nimic ..Am fost la dr.urolog si mi sa propus PSA ,PUNCTIE [BIOPSIE] SI OPERATIE .Eu din cate am citit si auzit inclin sa refuz atat biopsia cat si operatia ....as merge pe naturiste ....ce ma sfatuiti? VA MULTUMESC DACA-MI RASPUNDETI

    36
    10

  • y= x+1 pe 14 Iul 2011, 17:59
    masaj prostatic

    Un masaj la prostata se face prin interior....eu am incercat masajul exterior: deasupra orificiului anal. Dupa 3-4 sedinte a cate 5 minute ,am constatat un jet mai puternic( de la 0,4m la 0,8 m, iar urinatul s-a redus la o singura vizita la toaleta. Testarea o fac pe camp, in padure etc. Masajul consta in presopunctura cu degetul mijlociu, in sensul acelor de ceasornic, efectuat o sedinta seara, inainte de culcare(adormire) si o sedinta dimineata. UN medic ar putea sa ne spuna daca e indicat acest masaj exterior.

    62
    12

  • george pe 24 Mai 2011, 07:11
    probleme cu urinatul

    Imi vine sa urinez des, cind urinez parca nu termin si ceva il blocheaza,ma ustura si urinez singe la sfirsit, ce poate fi?

    55
    25

  • Anonim pe 28 Apr 2011, 00:41
    Ma duc prea des la toaleta.

    Chiar nu stiu ce caut eu aicea si la ora asta dar am mari probleme si mie foarte rusine...Am 14 ani si chiar nu stiu ca sa mai fac... S-a intamplat intr-o zi la scoala, imi trebuia foarte tare la baie pt ca mam tinut cam 4ore sa nu ma duc si cand am vrut sa ma duc nu ma lasat profesoara, am rezistat pana la pauza dar cand ma-m ridicat de pe scaun sa ma duc (nu mai rezistam) am simtit ca explodez si nu mai imi trebuia la baie...nu mai puteam sa fac... Pana la urma am reusit dar foarte putin ...asta s-a intamplat acuma 1 luna si ceva dar acuma vad ca situatia s-a agravat ma duc non stop de 2-3 ori pe ora si ma duc foarte putin si ma duc pentru ca simt ca nu mai pot..Imi este foarte frica si rusine nu stiu ce sa fac mie frica sa spun parintilor dar sa ma duc la doctor, eu tipul care se putea tinea foarte mult ...Va rog ajutatima nu mai stiu ce sa fac...M-am regasit si eu printre simtomele de pe forum dar nu vreau sa cred ca la varsta asta as putea avea asa ceva...Astept raspunsuri de la voi...Mersii mult!

    29
    18

  • Valer pe 25 Apr 2011, 09:52
    Focusin

    Dupa cativa ani de nebagare in seama a unor simptome de prostatita, vizita la urolog mi-a confirmat adenomul de prostata, am facut testul PSA care a iesit bine apoi urologul mi-a prescris experimental FOCUSIN - un comprimat seara la culcare, explicandu-mi faptul ca este necesara o monitorizare a efectului acestei medicatii la mine, urmand sa revin la cabinetul acestuia peste 6 sapt. In primele zile efectul benefic a fost extraordinar in sensul ca am constatat disparitia aproape completa a simptomelor prostatitei - chiar erectiile peniene au fost mai rigide. Pe masura insa ce parcurgeam zilele de tratament am constatat reducerea drastica a cantitatii de sperma la ejaculare si scaderea treptata a libidoului; de asemenea mi-am dat seama ca vechile simptome ale prostatitei au inceput sa revina treptat. Dupa epuizarea comprimatelor din flacon constatarea mea personala a fost ca erectiile au devenit foarte slabe iar urinarile frecvente si deficienta de retentie urinara au revenit cum au fost inainte. N-am mai revenit la urolog decat peste 4 ani, in persoana altui medic. Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca acel tratament cu Focusin m-a marcat prin aceea ca a coincis cu urmarile negative in privinta vietii sexuale. Noul medic urolog nu mi-a confirmat temerile ca Focusin-ul ar avea vre-un efect negativ asupra vietii sexuale. Pe moment mi-a prescris Levitra si Enlarge care mi-au rezolvat pe moment problemele sexuale - dar numai in intervalul celor cateva ore in care actioneaza vardenafilul.

    26
    10

  • Agneta pe 24 Feb 2011, 20:23
    PROSTATA>>>>>>>

    Intru si eu in acasta tema, sper sa nu se supere barbatii. Deoarece si sotul meu are probleme cu prostata, dar cam evita TEMA, cred ca asa sunt toti cei avizati, poate nu!? Euce va pot recomanda in afara de tot ce am auzit, citit...Un bun prieten, cu aceleasi probleme de prostata, doctorand in FITOTERAPIE face urmatorul lucru: minim de doua ori pe an, la UROLOGIE i se face un masaj al prostatei (bineinteles poate fi jenant, se efectueaza rectal), dar ajuta mai bine ca oricare medicament. Sper ca am ajutat pe cineva. MULTA SANATATE, CURAJ!!

    17
    5

  • virgil 05.02.2011 pe 6 Feb 2011, 03:17
    prostatita

    O boala perversa si inca nedescifrata de medici care iti dau in general 3 lucruri:omnic4,antibiotice si antiinflamatoare care in general produc ceva ameliorari de scurta durata sau nimic.In general ti se trage de la o chlamidia sau ceva asemanator dupa care intervine un mecanism autoimun si ales bules boala devine incurabila.Sanatate!

    24
    7

  • Banu Florin pe 7 Ian 2011, 14:56
    Prostatita cronica

    Buna ziua tuturor, Sunt nou pe acest forum si as dori sa-mi spun in cateva fraze problema mea (poate sunt ajutat cu cateva sfaturi). Am fost diagnosticat acum 5 luni cu prostatita cronica, cu toate ca simptomele le am de vreo 10 luni. Initial medicul de familia si apoi alt medic urolog au crezut ca este infectie urinara ( o singura data a iesit urocultura pozitiva cu e-coli) si am facut vreo 3 serii de antibiotice+antinflamatoare (ciprofloxacina, zinat si cefuroxim), dar simptomele au revenit (urinari dese, dureri in penis+testicule, dureri rectale, dureri abdominale in partea de jos, dureri musculare in zona bazinului). In august, un alt medic urolog (rezident!) mi-a facut un tuseu rectal si ecografie si a spus ca ar fi prostatita. Mi-a dat alta serie de antibiotic (doxiciclina-10 zile), fara efect. In septembrie am fost la o clinica particulara, la alt medic urolog (asa zis cu mai multa experienta) care dup ecografie a spus ca am prostata de 30cc si m-a trecut pe tavanic/3 sapt+celebrex+vit E+Zn+Vit A+Se+Isoprinosine+Prostamol uno. In paralel am inceput sa iau tinctura de pufulita+ghimpe cate o lingurita din fiecare, de 3 ori/zi si am baut ceai Formula 5 pt prostata si vezica. Dupa 2 luni (noiembrie), cand am fost la control, la ecografie prosatata a scazut in dimensiune 24cc (cica normal ar fi intre 20-24cc), dar simptomele de durere au ramas aceleasi. Mi-a mai dat oferie de 2 saptamani de ciprofloxacina+celebrex 2 saptamani (nu am luat decat 9 zile pt ca am crezut ca mi se rup articulatiile de durere). Am continuat insa sa iau tincturile. Am inceput sa trec pe alte medicamente din plante: Prostate Optimizer , Prostaden, Pumpkin (seminte dovleac), continuind si cu tincturile de pufulita si ghimpe (in decembrie am luat 1 saptamana tinctura de ienupar+tinctura de afine cand m-am simtit ceva mai rau). Nu pot sa spun ca mor de durere, dar nici bine nu ma simt. Sunt zile cand durerile sunt mai mari, iar altele cand aproape dispar. Precizez ca din septembie nu consum alcool, cafea, condimente. Am vazut ca peste ocean se foloseste cu succes Quercetina (Prosta-Q, Q-urol) si extect de polen de secara (Cernilton), care in Romania am vazut ca nu se gasesc. Astept cu interes parerile si sfaturile celor care au acelasi tip de probleme la florinelbanu@yahoo.com Va multumesc.

    20
    0

  • Iosif Alexandru pe 6 Ian 2011, 12:17
    adenom adenom de prostata.

    Intrucat imi oferiti aceasta posibilitate,pentru care va multumesc de la inceput ,am sa redau incontinuare rezultatele analizelor,a consulatiilor ecografice efectuate de medici specialisti in bolile urologice. Am 64 de ani,duc o viata normala cred, adica nu beau, nu fumez,nu fac abuzuri de nici un fel.Acest lucru cred ca ma ajuta sa ma mentin cata de cat in "forma" ,ma refer la sanatate . 1. Prima analiza PSA (dupa tuseul anal) 3,29ng/ml 22.12.2000 Ulterior cat si din cele citite pe internet de la dvs. am inteles ca analiza este influentata negativ de momentul efectuarii acesteia, mai ales dupa tuseul anal. 2. A doua analiza 0.9 ng/ml 28.01.2004.Mi-a atras atentia discrepanta intr-e analize,am intrebat care este motivul ,am aflat ceea ce am scris mai sus. 3. A treia anliza 0.80 ug/l 16.09.2005. 4. A patra anliza 0.80 ug/l 23.10.2007. 5. A cincea analiza 2,96 ng.ml 1.07.2010 Intr-e timp am constat ca noaptea am probleme ,merg mai des la toaleta decat pana in acel moment. Am mers la medicul de specialitate spunand ce se intampla cu urunarile dese,mai ales noaptea.Dupa controlul ecografic s-a dat diagnosticul de "Adenom de prostata" La indicatia medicului de familie cam prin anul 2008 am luat "Focusin"tablete cate au fost recomandate,fara rezultat. Am urmat apoi 'sfaturile" din reclamele tv. Prostenal 90 tablete una pe zi,tot fara rezultate pe care sa le pot aprecia, la un interval de timp am luat "Prostenal" 60 tablete una/zi,fara rezultate pozitive.. Din leacurile nestiintifice am incercat seminte crude de dovleac ,la care a trebuit sa renunt intrucat,probabil consumul exagerat, mi-a creat probleme la fiere,eu avand o colica biliara. Am luat si unele antibiotice prescrise de urolog, dar o perioada scurta. Ultimul buletin pentru examen ecografic 23.12.2010 in dreptul prostatei scrie 42/55mm un nodul hipoecogen de 34 nn, perete vezical ingrosat. In asteptarea unui raspuns va multumesc pentru atentia acordata. Iosif_Alexandru, pensionar Resita

    31
    9

  • SOFROSINE pe 23 Nov 2010, 11:31
    PROSTATA

    Incearca cu URINAL medicament naturist. Iti va usura situatia. Nu lua medicamente, mai ales antibiotice, dupa ureche. Faceti analize de urina si cereti sa va faca analiza care determina ce e-coli aveti in urina si la ce medicament cedeaza, sau este sensibil. Mergeti cu analiza la Dr Urolog si stabiliti tratamentul. Dupa tratarea infectiei urinare, care cred ca o aveti, mergeti si faceti testul PSA. Pentru ca testul sa fie concludent, lasati sa treaca 3-4 zile dupa tratamentul infectiei urinare. In zilele premergatoare testului PSA sa nu faceti tuseu rectal, sa nu faceti sex, sa nu beti decat apa plata. altfel faceti testul degeaba. Toate ce va spun sa le puneti de acord cu medicul urolog. Este foarte important. Daca testul este sub 4, atunci sa va faca urologul un tuseu rectal si daca rezultatul este negativ, atunci va luati o piatra de pe inima. In continuare, impreuna cu medicul urolog, tratati prostata ca sa se pastreze fara evolutii nedorite. La prostata cu probleme: stop alcool, reduceti berea, fara condimente si excitante, cafea mai putina, faceti o vizita la un naturist si aratati-i diagnosticul de la urolog si consumati suplimentele naturiste pe care vi le indica ptr prostata si regimul alimentar ce se recomanda: mai aproape de vegetarian, eliminati grasimile animale, consumati peste oceanic, ulei de masline presat la rece, eliminati laptele dulce si reduceti produsele lactate cat puteti mai mult, eliminati zaharul alb folositi miere, luati-va un storcator de legume si fructe performant si consumati zilnic sucuri de legume si de fructe, eliminati bauturile acidulate si cu consrvanti, intr-un cuvant mancati sanatos. Pentru toti cei care au probleme incipiente cu prostata(toti barbatii, absolut toti, mai devreme sau mai tarziu vor avea probleme cu prostata)va sfatuiesc ca la aparitia lipsei puterii jetului urinar, la aparitia mictiunilor dese la culcare dupa miezul noptii, sa se adreseze unui medic urolog. Impreuna cu acesta veti gasi o cale care sa intarzie problemele ce apar in legatura cu prostata, sa amanati cat mai mult, sau pana la sfarsitul vietii de batranete lunga si activa, aparitia complicatiilor dintre care cea mai rea este cancerul. Nu doresc sa va sperii ci sa va fac atenti fata de o problema de sanatate, care din pacate la noi in Romania este neglijata la nivel national, nu se ia nicio masura organizata, se lasa fiecaruia latitudinea sa se descurce, iar cei care ar trebui sa faca ceva, merg pe ideea ca lor nu li se poate intampla. 1) Toti barbatii care au avut cazuri de prostata in familie (apropiati: tata, frate, unchi, var) sa se astepte sa faca aceasta maladie mai devreme decat ceilalti care nu au avut cazuri in familiile lor. 2) Toti barbatii care au avut cazuri de cancer de prostata in familie (tata, frate, unchi) sa se astepte la a face aceasta maladie. 3) Toti barbatii care nu se incadreaza la punctul 1 si 2 sa se astepte sa aiba probleme de prostata mai tarziu, la varsta mai avansata. Observatiile de mai sus nu se impun suta la suta, ci depind de modul de viata si modul de alimentatie din cea mai frageda varsta. Persoanele de la punctul 1, sa faca o analiza PSA odata pe an incepind de la varsta de 55 ani. Barbatii de la punctul 2 sa faca PSA anual de la varsta de 40 ani. Cei de la punctul 3 sa faca PSA de la 60 ani. Este necesar ca guvernantii nostri, in majoritate barbati, sa introduca obligativitatae si gratuitatae acestui test PSA, prin aceasta depistindu-se momentul incipient al cancerizarii prostatei, faza in care boala poate fi eradicata 100%, tratamentul nefiind mai complicat ca pentru alte maladii mai putin sau deloc periculoase. Nu intarziati sa va adresati unui doctor urolog la primele simptome de prostata cu probleme. Eu nu sunt medic, sunt un patit. Nu ascultati la unul si la altul ca sa va tratati o maladie care va poate duce la scurtarea vietii. Ascultati glasul ratiunii. Nu va speriati, evolutia bolii este lenta, chiar cancerul de prostata este lent, ai timp sa consulti si urologi, si oncologi, si psihiatri, etc. Nu va tratati dupa ureche, NU VA JUCATI CU VIATA VOASTRA ! Atentie:majoritatea medicilor nostri sau de afara nu cunosc si nu cred in tratamente naturiste. Va sfatuiesc sa faceti corect si constiincios tratamentul prescris al medicului, dar sa va tineti in paralel de tratamentul naturist si de regimul cu mancare sanatoasa indicat de un nutritionist cunoscut. Tratamentul naturist trateaza intregul organism, iar doctorul urolog trateaza maladia in sine. Problemele de prostata nu diminueaza potenta sexuala ba din contra. Probleme de sex apar atunci cand nu va tratati dupa sfatul medicului urolog si boala evolueaza necontrolata de specialist si ajunge la punctul in care apar complicatii de tot felul. Atentie: cancerul de prostata nu debuteaza zgomotos: cand ajungi sa urinezi cu sange, sa ai dureri in oasele bazinului sau simti o apasare in zona pubiana atunci s-ar putea sa fii deja intr-o faza nedorita cand vindecarea sau speranta de viata sa nu mai fie 100%. Prezentati-va la specialistul urolog sa va faca tuseul anal si PSA asa cum v-am sfatuit anterior. Atentie: medicamentele naturiste nu sunt medicamente ci suplimente alimentare. Va ajuta foarte mult sa intarziati maladia si sa o tineti sub control NEAPARAT CU DR SPECIALIST UROLOG SI CU MEDICATIA INDICATA DE ACESTA, dar alturi cu tratamentul naturist.Nu sunt un naturist, sunt UN PATIT. Atentie ce mancati, Oamenii isi sapa mormantul cu lingura si furculita. Evitati mancarea nesanatoasa, daca nu puteti, macar nu abuzati. Un NU hotarat fumatului activ sau pasiv(acolo unde se fumeaza si inhalati fara voie otrava slobozita din tigarile celor din jur), NU alcoolului, atentie la berea care o beti, mai ales in cutii de aluminiu. Acum la noi si in lume consumul de bere este urias si pentru profit berea nu se mai face prin fermentarea de odinioara ci se apeleaza la chimie: beti chimicale nu bere, de aceea va treziti, a doua zi cu gura naclaita de bere. Feriti-va de conservanti. Nu E-urilor, feriti-va de painea preparata cu malt prajit,care este un conservant, de painea neagra care de fapt este colorata cu malt. Atentie: Apa racita in sticle de plastic este daunatoare sanatatii, cel putin nu o dati copiilor. Plasticul de orice fel, prin racire sau la microunde elibereaza dioxina care este unul din vinovatii pentru cresterea canceului de san. Celor suferinzi de prostata in faze mai avansate: celulele canceroase se intaresc si se inmultesc in mediul acid si se hranesc cu calciu, atentie la bauturile gazoase atentie la produsele lactate si la cele care au membrana din zaharuri sintetice. Stresul le ajuta sa depaseasca numarul celulelor sanatoase, iar obezitatea le este sponsorul ideal. VA DORESC SANATATE LA TOTI, sa auzim numai de bine.

    40
    12

  • cri pe 6 Nov 2010, 10:50
    Serenoa Repens

    prostamol contine Serenoa Repens si se vinde in farmacii la 110 lei daca va cumparati Serenoa Repens de la plafar costa 19 lei. asa ca farmaciile sunt o mafie care ruleaza miliarde de euro mizand pe necunoasterea oamenilor de rand.

    27
    8

  • mimi 42 ani pe 21 Oct 2010, 21:04
    prostata

    eu urinez des dar beau mai mult de 2 litri de lichide pe zi. urinez de multe ori dar si noaptea. am si programul de noapte.si de citeva ori mam trezit ca fac si in pat cite putin nu reusesc sa ma controlez in somn citeodata.

    13
    8
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod