Obiceiuri sanatoase pentru oase puternice!

Pentru ca acest proces sa se desfasoare adecvat, organismul are nevoie de suficienta "materie prima" pentru refacerea oaselor.
 
Pe langa produsele lactate, care sunt de nelipsit din alimentatia pentru oase sanatoase, include in dieta ta si legume verzi, precum broccoli, spanac, salata verde etc. Si pestele este o buna sursa de calciu, in special pestele la conserva putin sarat, care poate fi consumat cu tot cu oase, cum ar fi sardinele. Alimente bogate in vitamina D, care are un rol deosebit de important in asimilarea calciului, sunt ficatul, galbenusul de ou, pestele de apa sarata si produsele alimentare imbogatite cu vitamina D.


Exercitiile fizice sunt aliati de necontestat in lupta pentru pastrarea sanatatii oaselor. In lipsa exercitiilor fizice, musculatura se atrofiaza, conducand si la rarefierea masei osoase.

Si ce nu e bun


Sarea contribuie la eliminarea calciului din organism, ceea ce poate conduce, in timp, la scaderea masei osoase si aparitia osteoporozei.

"Vorbind la modul general, pentru fiecare 2,300 mg de sodiu pe care le consumi, elimini prin urina aproximativ 40 mg de calciu", declara pentru webmd.com Prof.
Dr. Linda K. Massey, specialist in nutritie umana
la Washington State University.

Pe lista obiceiurilor daunatoare pentru oase se mai inscriu consumul excesiv de bauturi carbogazoase de tip cola si consumul de cafea. Acidul fosforic, ce se gaseste in unele bauturi carbogazoase, dar si cofeina, contribuie la eliminarea calciului din organism. Acidul fosforic impiedica depunerea calciului in oase, ceea ce are drept urmare scaderea masei osoase.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Phoebe pe 8 Mar 2009, 10:20
    Foarte bun articol

    Sunt multe persoane care habar nu au, de exemplu, ce efecte au cola sau cafeaua pe care le folosesc in exces

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod