Motivele pentru care ar trebui să bei apa din vase de cupru

Medicina Ayurveda vorbește despre cum apa din vase de cupru poate regla energiile din corpul nostru. Studiile arată că apa depozitată peste noapte în vase de cupru, timp de cel puțin opt ore, primește toate beneficiile sănătoase ale cuprului.
Cuprul reglează dezvoltarea organismului și reacțiile enzimelor, îmbunătățește țesuturile conjunctive și asigură utilizarea eficientă a fierului. Iată ce se întâmplă dacă bei apa din vase de cupru!

De ce ar trebui să bei apa din vase de cupru?

1. Previne îmbătrânirea prematură

Cuprul este un antioxidant puternic și protejează membranele celulare cu ajutorul unei enzime antioxidante, protejându-te de radicalii liberi. Cuprul poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii, ținându-te departe de liniile fine și de riduri. De asemenea, stimulează regenerarea celulară, înlocuind celulele moarte ale pielii cu celule noi și sănătoase.

2.
Ajută la vindecarea rănilor


Cuprul este cunoscut pentru faptul că vindecă rănile repede, datorită proprietăților sale antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale. Capacitatea sa de a stimula regenerarea celulară este un alt factor care contribuie la vindecarea rapidă. Cuprul poate întări sistemul imunitar și te poate vindeca din interior, adică acționează asupra anumitor infecții interne, în special în zona stomacului.

3. Reduce riscul apariției cancerului

Radicalii liberi joacă un rol major în creșterea celulelor canceroase din organism. Proprietățile antioxidante puternice ale cuprului pot elimina acești radicali și anula efectele lor negative asupra organismului.
Deși nu s-a dovedit științific, se crede că anumite complexe din cupru posedă și proprietăți anticanceroase.

4. Previne anemia

Rolul cuprului este adesea neglijat atunci când vine vorba de abilitatea corpului de a absorbi fierul. Corpul tău poate suferi de anemie atunci când există un deficit de fier în sânge, ducând la apariția unor simptome precum oboseala, durerile musculare, slăbiciunea fizică și problemele digestive. Cuprul nu este necesar doar pentru formarea și regenerarea celulelor, ci și pentru a te asigura că este absorbită o cantitate potrivită de fier în sângele tău.
Cuprul ajută la absorbția fierului din tractul intestinal și la eliberarea fierului în organism, în locurile în care este nevoie, cum ar fi ficatul.

5. Elimină problemele digestive

Cuprul reglează contracția și relaxarea stomacului, facilitând astfel trecerea alimentelor de-a lungul tractului digestiv și eliminând disconfortul cauzat de aciditate și gaze. De asemenea, poate ucide bacteriile dăunătoare din intestine, ținându-ți stomacul departe de inflamații, infecții și ulcere.

6. Îmbunătățește sănătatea inimii

Studiile au ajuns la concluzia că acest element poate controla ritmul cardiac și tensiunea arterială.
Reglează nivelul colesterolului și trigliceridelor și dilată vasele de sânge pentru o mai bună circulație a sângelui. În plus, cuprul împiedică acumularea de plăci în artere, care reprezintă o cauză principală a bolilor de inimă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod