La ce afecțiuni ești predispusă, în funcție de grupa ta sanguină

Cercetările efectuate de-a lungul timpului au dus la descoperirea unor conexiuni între grupa sanguină și unele afecțiuni. Iată care sunt bolile la care ești predispusă
Deși numeroase persoane nu știu ce grupă de sânge au, această informație este deosebit de importantă. În primul rând, o astfel de informație îți poate salva viața în cazul unui accident sau ar putea ajuta la salvarea vieții unei alte persoane, atunci când este necesară o transfuzie. Pe de altă parte, cercetările efectuate de-a lungul timpului au dus la descoperirea unor conexiuni între grupa sanguină și unele afecțiuni. Iată care sunt bolile la care ești predispus, în funcție de grupa ta sanguină:

Cheaguri de sânge

Persoanele care au grupa sanguină 0 sunt mai puțin predispuse la apariția cheagurilor de sânge. O astfel de afecțiune, numită boala Von Willebrand, este mai răspândită în rândul celor care au grupele sanguine A, B și AB, care sunt cu 30% mai predispuși să o moștenească.
Se estimează că grupa AB are un risc cu 20% mai mare de a dezvolta cheaguri de sânge.

Cancer gastric

Grupa sanguină 0, cu RH pozitiv sau negativ, se pare că are câteva beneficii pentru sănătate, fiind asociată cu mai puține boli. Din păcate, acest lucru înseamnă vești proaste pentru cei care au alte grupe de sânge. De exemplu, cei cu grupa 0 au risc mult mai scăzut de a dezvolta cancer gastric, potrivit specialistului citat de womenshealthmag.com. Iar persoanele cu grupa A au cel mai mare risc de a suferi de această boală, deși motivele pentru care se întâmplă acest lucru nu sunt cunoscute.

Ulcer

Dacă ai grupa A sau AB nu este cazul să te simți demoralizat. Unul dintre avantajele acestor grupe este riscul scăzut de a face ulcer.
În acest caz, persoanele cu grupa 0 sunt mai predispuse. Nu se știe exact de ce această grupă de sânge este expusă riscului de a dezvolta ulcer, dar oamenii de știință speculează că ar putea fi vorba despre modul diferit în care sistemul imunitar răspunde la infecții.

Afecțiuni cardiace

Cei care au grupa sanguină 0 au un risc cu 23% mai mic de a dezvolta afecțiuni cardiace, comparativ cu cei care au alte grupe sanguine, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard. Persoanele care au cel mai mare risc sunt cele cu grupele sanguine AB și B, potrivit studiului citat. Și de această dată, în afară de predispoziția genetică, nu se știe care este motivul.

Cancer pancreatic

Și în acest caz persoanele cu grupa sanguină 0 au un avantaj. Acestea sunt mai puțin predispuse să dezvolte cancer de pancreas.
În cadrul unui studiu s-a demonstrat faptul că persoanele cu grupa sanguina A sunt cu 32 de procente mai predispuse să sufere de cancer pancreatic, cei cu grupa AB cu 51%, iar cei cu grupa B cu 72% mai predispuși la apariția bolii. Oamenii de știință consideră că sunt necesare mai multe studii pentru a descoperi exact de ce aceste grupe sanguine au un risc genetic mai mare de a suferi de această afecțiune.

Toate aceste date nu arată faptul că o persoană va suferi de aceste boli numai pentru că are o anumită grupă de sânge, ci indică unele riscuri. Dar pentru că grupa sanguină nu poate fi influențată sau schimbată, aceste informații oferite de medici ne pot inspira să adoptăm un stil de viață sănătos, care să reducă la minimum riscul îmbolnăvirii.
Câteva schimbări esențiale sunt alegerea unei alimentații sănătoase, practicarea activităților fizice și renunțarea la fumat și la consumul în exces de alcool.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod