Ecografia

Procedura Ecografia variaza in functie de afectiunile pacientului si de stilul de practica al medicului. Efectuarea investigatiei se realizeaza numai cu vezica plina, deoarece aceasta ajuta la transmiterea ultrasunetelor si mareste distanta dintre uter si intestine.  

Astfel, pacientul nu are voie sa urineze pana nu este realizata investigatia; totusi daca pacientul are dureri trebuie anuntat medicul.

In cazul in care, pacientul nu poate consuma o cantitate suficienta de apa, vezica urinara va fi umpluta cu ser fiziologic, cu ajutorul unui cateter inserat in uretra.  Daca ecografia se realizeaza il ultima parte a sarcinii, nu este nevoie de o vezica urinara plina.


Dupa ce ai indeplinit conditia de mai sus, esti invitata in cabinetul medicului unde vei fi rugata sa te dezbraci, si sa iti dai jos bijuteriile toate obiectele din metal. Daca va trebuie sa te dezbraci complet vei primi sa te imbraci un halat de spital.

Urmatorul pas in realizarea ecografiei presupune aplicarea unui gel pe piele pentru ca transductorul sa se misce usor si pentru a elimina aerul dintre piele si acesta. Transductorul va fi presat pe piele si sa fi miscat pe toata suprafata, unde se afla organul abdominal care trebuie evaluat.

Prin folosirea unei metode aditionale tehnologiei cu ultrasunete in timpul ecografiei poate fi evaluat si fluxul sangelui - ecografie care contine sonda Doppler.
Sonda Doppler este inserata in transducator si evalueaza viteza si directia fluxului de sange din vene prin dezvoltarea unor unde audibile.

In functie de gradul de audibilitate, undele indica fluxul sangelui care trece prin vasele de sange. Absenta sau intreruperea acestor sunete indica o obstructie in timpul curgerii sangelui.

Imediat ce procedura a fost realizata, gelule va fi inlaturat de pe abdomen si te vei putea imbraca. Dupa o ecografie nu este necesar sa adopti un anumit stil de viata, sau alimentatie si activitate, atat timp cate aceasta schimbare nu sunt recomandata de catre medic.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod