De la ce oră e indicat să nu mai bei apa, astfel încât să ai un somn odihnitor – recomandarea medicilor

Înainte de a urca în pat trebuie să-ți limitezi consumul de apă ca să te bucuri de un somn odihnitor, fără întreruperi. Însa momentul în care „tai” hidratarea diferă de la persoană la persoană.
Multe persoane obisnuiesc sa puna un pahar cu apa langa pat pentru ca in timpul noptii, daca le este sete, sa nu mai coboare din caldura asternutului pentru a bea o gura. Se pare, insa, ca daca bei prea multa apa, calitatea somnului are de suferit. Dar cata apa trebuie sa bei ca sa dormi bine? Si cand anume trebuie sa nu mai bei ca sa nu te trezesti noaptea?

Shelby Harris, medic specializat in tulburarile somnului, a abordat acest subiect intr-un podcast realizat de platforma Mind Body Green.

Cand trebuie sa nu mai bei apa ca sa dormi bine
Hidratarea insuficienta poate afecta calitatea somnului.
Pe de alta parte, lipsa somnului poate conduce la deshidratare, arata Harris. Un studiu din 2019 a aratat ca adultii care dorm mai putin de sase ore au o hidratare insuficienta. In schimb, daca bei prea multa apa, vei face mai multe drumuri la baie in toiul noptii si iti vei intrerupe somnul.

Asadar, care este punctul optim la hidratarii pe timpul noptii? Ora de la care nu mai trebuie sa consumi apa difera de la o persoana la alta. Jason Wachob, fondator si co-CEO al Mind Body Green, bea apa pana la ora 19:00 pentru a evita sa mearga la baie noaptea. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod