De ce nu ma pot concentra?

Nu iti amintesti unde ti-ai pus cheile sau telefonul, esti in fata computerului dar te uiti "prin" monitor si tot ce vrei este sa pui capul pe tastatura si tragi un pui de somn, iar la finalul sedintelor la care participi te intrebi despre ce oare s-a discutat...

Nu iti amintesti unde ti-ai pus telefonul, esti in fata computerului dar te uiti "prin" monitor si tot ce vrei este sa pui capul pe tastatura si tragi un pui de somn. La finalul sedintelor la care participi te intrebi despre ce oare s-a discutat...

Oricui i se poate intampla. Dar cand se intampla foarte des, ar trebui sa fie un semnal de alarma. Ceva nu merge bine si trebuie sa descoperi ce anume.

Cu totii cunoastem persoane "aeriene", asa cum sunt numiti cei care uita tot timpul ceva, sunt cu capul in nori si nu se pot concentra nici macar cand vine vorba de o conversatie lejera.

Chiar daca unii sunt visatori din nastere - aici mostenirea genetica avand un cuvant important de spus - cei mai multi nu se pot concentra din cauza unor probleme de natura medicala.

De ce nu ma pot concentra? Ai nevoie de mai multa odihna


O cauza des intalnita este epuizarea. Creierul tau are nevoie de ore suficiente de somn (7 - 8 ore pe noapte) pentru a putea functiona la capacitati normale.
Daca nu ii oferi odihna atat de necesara, organismul se va stradui sa isi pastreze rezervele de energie ramase, astfel incat tie iti va fi foarte greu sa indeplinesti sarcinile zilnice obisnuite.

Deficiente de fier = deficiente de atentie


Carenta de fier, cunoscuta sub denumirea de anemie feripriva, este cea mai raspandita forma de anemie din intreaga lume. Fierul este un element absolut indispensabil organismului nostru, fiind necesar in transportul oxigenului de la plamani catre tesuturi. Prin urmare, in cazul anemiei feriprive, creierul tau nu este oxigenat in mod adecvat si capacitatea de concentrare scade semnificativ.


Analizele efectuate regulat te vor ajuta sa depistezi carenta de fier iar medicul tau iti va prescrie tratamentul potrivit. Nu este recomandat sa iei suplimente de fier fara acordul medicului. De asemenea, consuma alimente bogate in fier precum carnea rosie, ficatul (de pui sau vita), ouale, cerealele integrale etc.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod