De ce nu este bine să dormi cu aerul condiționat pornit

Deși pare cea mai bună soluție, dormitul cu aerul condiționat pornit în nopțile de vară este foarte dăunător.
Deși prezintă avantaje incontestabile, cum sunt senzația falsă că te afli în vârful Everestului dar și senzația reală de răcorire, folosirea aerului condiționat pe timpul nopții prezintă o serie de inconveniente pentru sănătatea noastră.


De ce nu este bine să dormi cu aerul condiționat pornit


De exemplu, atunci când aparatul de aer condiționat mișcă aerul prin cameră, el antrenează în această mișcare și valuri de praf și de polen, care ajung in sinusurile tale. În felul acesta, crește riscul de a dezvolta alergii, astm sau febra fânului și să ai parte de probleme de sănătate nedorite. 

Un curent permanent de aer pe trupul tău poate să pară ispititor dar, de fapt, îți poate usca pielea.
Prin folosirea loțiunilor de piele poți anula acest efect dar, dacă de obicei ai pielea uscată, fii atentă să nu ți se usuce și mai mult.

Un alt aspect care trebuie luat în considerare este acela că unii oameni dorm cu ochii semi-deschiși. Un curent continuu de aer va produce uscarea ochilor sau chiar o iritație gravă. Iar dacă porți lentile de contact atunci când dormi, lucrurile vor sta și mai rău.

 
Dacă dormi cu gura deschisă, așa cum se întâmplă în cazul multor oameni, ai toate șansele să te trezești cu gura și cu gâtul uscate.
Poți rezolva această problemă dacă dormi cu un pahar de apă lângă tine dar, de ce să te trezești dacă nu e nevoie? Și așa e al naibii de greu să te trezești!

De obicei, oamenii care dorm chiar sub curentul de aer produs de aerul condiționat se trezesc înțepeniți. Pentru că mușchii devin rigizi atunci când sunt expuși la un curent de aer rece pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Dacă te încadrezi în una dintre categoriile de mai sus, mai bine renunți la aerul condiționat și dormi dezvelit.
Eventual, îți poți pune și un prosop umed peste pernă. Dar, dacă nu poți dormi fără aerul condiționat, setează-l pe funcția de noapte și o temperatură mai ridicată. De asemenea ar fi indicat să-l programezi ca să se oprească după ce ai adormit, ca să nu te trezești înțepenită și răgușită dimineața.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod