De ce e bine să-ți verifici periodic sânii – 7 semne care te trimit la medic

A-ți cunoaște corpul înseamnă a-ți da seama imediat atunci când ceva s-a schimbat și necesită un consult medical.
Autoexaminarea sanilor este o activitate pe care fiecare femeie ar trebui sa o faca macar o data pe luna. Daca iti analizezi, din cand in cand, tesutul mamar, poti afla cu exactitate atunci cand acesta prezinta modificari.

Iar atunci cand observi ceva schimbat, nu trebuie sa te panichezi. Multe simptome sunt inofensive sau arata mici probleme care trec de la sine sau se rezolva rapid. Totusi, orice modificare trebuie trecuta prin filtrul unui medic specialist. Astfel, te asiguri ca ramai sanatoasa si fara griji!

Iata 7 semne ca este timpul ca sanii tai sa fie examinati de catre medic:


1. Observi ca un mamelon s-a retras in interior
Unele femei au mameloanele retrase inca de cand li s-au format sanii, in adolescenta.
Daca este si cazul tau, stai linistita, nu ai de ce sa te ingrijorezi. In schimb, daca ai observat ca un mamelon sau chiar ambele s-au tras recent este indicat sa te prezinti cat mai curand la medic.

2. Simti o formatiune in interiorul sanului
Cand te autopalpezi, este posibil sa simti, in interiorul sanilor, mici formatiuni. De foarte multe ori, acestea pot fi chisturi benigne, cauzate de diferite dezechilibre hormonale. Desi nu este cazul sa intri in panica imediat ce simti o astfel de formatiune, este recomandat sa mergi la medic pentru o ecografie mamara.
Aceasta te va asigura ca totul este sub control. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod