Cum te recuperezi dupムce ți-ai măƒrit sânii. Opinia expertului

 
Când ne putem întoarce la muncă

 
Pacienta se poate întoarce la serviciu după o săptămână de repaus, dacă activitatea nu presupune efort fizic. În general, femeile cărora le-a fost realizată o mărire a sânilor printr-un implant mamar subglandular necesită un timp mai redus de recuperare în comparație cu cele care au fost supuse unei intervenții de împlântare mamară submusculară. Însă implantul aplicat sub mușchi rezistă mai bine în timp, rezultatul e mai stabil și mai estetic. "După o intervenție de implant mamar pacienta își poate relua activitatea la locul de muncă la o săptămâna după operație. Însă acest lucru nu este valabil pentru toate femeile. În unele cazuri recuperarea poate fi mai rapidă (o muncă de birou de ex.)", precizează dr. Doboș.
 
Sportul poate fi reluat cam la o lună de la operație, progresiv: inițial mișcări ușoare ale picioarelor, la câteva zile se asociază și cele de trunchi, apoi alergări, proces care durează încă o luna. Rămâne ca interdicție pt 5 luni ridicarea de greutăți, care implică mușchiul pectoral, și extensia mare/maximă a brațelor (volei, tenis etc). De asemenea este recomandat să nu se doarmă pe burtă 3-4 luni până să maturizeză capsula din jurul implantului.
 
Când se face sport va trebui să pună un corset/sutien/bustieră care să țină bine sânii. Sutienul fără sârmă este de evitat în viitorul, atât apropiat cât și îndepărtat. Ocazional e permis. Chiar și noaptea e bine să se poarte un maieu sau o bustieră care să țină sânii, fără a incomoda la somn însă.
 
Lunile de după operație
 
În primele luni de după operație sânii pot fi sensibili, dând senzație de disconfort la mamelon. E un semn că se reface inervația locală. De asemenea, sânii vor fi mai umflați timp de 2 săptămâni. Poziția sânilor e inițial mai ridicată; așezarea lor durează cam 2-3 luni. Dacă implantul e anatomic, în general nu se recomandă masaj. Dacă în timp chirurgul consideră necesar, poate recomanda masaj pentru a mai modela poziția implantului.
 
Pentru femeile de peste 40 de ani, care au apelat la o astfel de operație, este indicat să realizeze la fiecare 2 ani o mamografie. Este important ca la această mamografie să se aibă în vedere faptul că pacienta are un implant mamar, pentru că acesta poate influența rezultatul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod