Cum să-ți accelerezi metabolismul

Am auzit de nenumărate ori că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, metabolismul nostru încetinește. Dacă nu vrei să aștepți ca acest lucru să se întâmple, iată câteva moduri prin care poți să-ți accelerezi metabolismul!
4 modalități care te ajută să-ți accelerezi metabolismul

1. Ia micul dejun exact când te trezești


Chiar dacă nu îți este foame exact când te trezești, până când îți termini sarcinile matinale, este recomandat să iei micul dejun. Fie că este vorba de un mic dejun complex sau de un iaurt cu o porție de cereale, specialiștii în sănătate sunt de părere că micul dejun te ajută să-ți accelerezi metabolismul pentru ziua care urmează și îți dă energia fizică și mentală de care ai nevoie.

2.
Fă mișcare în timpul zilei


Una dintre cele mai mari lupte pe care le duci în fiecare zi este să te convingi să te ridici de la birou și să faci puțină mișcare. Nu este vorba că îți este lene, dar probabil că ai prea multe sarcini la birou, pe care trebuie să le rezolvi într-un timp foarte scurt. De aceea, singurele pauze pe care ți le iei constau într-o vizită la toaletă sau la frigider, pentru a-ți lua prânzul pe care îl mănânci tot la birou. Însă câteva plimbări în timpul zilei te vor ajuta să-ți stimulezi organismul și creierul.
De asemenea, te pot ajuta și să îți recapeți energia și concentrarea.

3. Mănâncă gustări de-a lungul zilei


Atunci când vine vorba de diete, există o multitudine de informații disponibile pentru toată lumea. Câteodată, se poate să ți se pară că există câte o nouă tendință în diete în fiecare săptămână, fie că este vorba despre slăbit sau despre consolidat mușchii. Gustările și mesele în porții mici consumate de-a lungul întregii zile sunt benefice pentru metabolismul tău.
Cu toate acestea, încearcă să alegi preparate sănătoase, care să conțină proteine.

4. Limitează consumul de zahăr

Nu ar trebui să te surprindă faptul că zahărul nu îi face nicio favoare metabolismului tău. Zahărul scade funcțiile sistemului imunitar imediat ce este consumat, după cum spun experții în nutriție și sănătate. Zahărul are nevoie de magneziu pentru a fi metabolizat. Cu alte cuvinte, cu cât consumi mai mult zahăr, cu atât mai mult magneziu irosești. De asemenea, metabolismul tău începe să aibă probleme, iar tu vei fi lipsit de energie.
Așa că acele gustări dulci care îți plac atât de mult ar trebui să fie mai rare sau măcar să fie bazate pe fructe.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod