Cum iti intaresti imunitatea iarna

In anotimpul rece in mod special, organismul nostru este supus unor presiuni exterioare mai mari (geruri, vanturi, viscole) dar si interne (mancam mai putine fructe si legume pentru ca se gasesc in cantitati limitate iarna), ceea duce la o lipsa a vitaminelor din organism. Cum compensam aceasta? Prin vitamine administrate pe cale orala.

Monica Iordache, diriginte farmacist la Sensiblu, ne-a recomandat ceea ce ar fi indicat sa luam iarna, pentru a da organismului toate substantele de care are nevoie pentru o functionare la capacitate optima.
Desigur ca ati simtit pe propria piele faptul ca iarna obositi mai repede, va culcati mai repede, sunteti mai palizi sau mai lipsiti de vlaga. Toate acestea vor fi inlaturate daca urmati, macar din cand in cand, un tratament adecvat.

La copiii pana in 6 ani se recomanda Pikovit, Panasol, Vidaylin si Minimartieni, vitamine frumos colorate si cu gust de fructe.

La copiii mai mari si pana la adulti, se recomanda: Pikovit (pentru adulti), Supradin (drajeuri sau efervesecente, dupa preferinte), si vitamine cu Ginseng: Vitamax, Ginsavit; se mai poate lua Eurovita cu minerale, vitamine din gama Aditiva (vitamine cu minerale, calciu, magneziu).


La batrani se recomanda Ginseng tonic, Eurovita si "Vitamine pentru varsta a treia", ori ABC Spectrum, Energispectrum si Seniorspectrum, de la Walmark, valabile si pentru adulti.

In caz de sarcina, pot fi luate fara recomandarea medicului vitaminele: Materna, Prenatale ori Vitaminele Centrum.

In speranta ca v-am fost un ghid util, va recomandam sa intrati in farmacii si sa cereti si sfaturile specialistilor de-acolo, dar oricum, luati vitamine, fac bine iarna!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod