Conditii care produc insomnie permanenta

Antecedentele patologice. Starea de sanatate, afectiunile prezente, durerea, disconfortul pot afecta somnul la 22% dintre adulti. Afectiunile si unele medicamente utilizate in tratamentul lor, care pot provoca insomnii, sunt: alergii, artrite, bolile de inima, HTA, astmul, afectiunile reumatismale, boala Parkinson si Alzheimer, hipertiroidismul, tulburarile de comportament.

Tulburarile emotionale. S-a dovedit ca un numar mare dintre insomniile cronice au la baza disfunctii psihologice.
Afectiunile care produc de cele mai multe ori insomnie sunt: depresia anxioasa si maniaco-depresia. Cel putin 70% dintre oamenii cu depresie se plang de insomnii. Aceasta este asociata cu nivele anormale ale unor hormoni legati de stres care pot afecta somnul. Trebuie sa observam de asemenea ca insomnia poate provoca probleme emotionale si este inca neclar care dintre ele este cauza initiala.

Variatiile hormonilor feminini. Variatiile hormonilor sexuali feminini si ale hormonilor de stres joaca un rol major in insomnia la femei.
Progesteronul induce somnul si nivelele scazute ale acestui hormon in timpul menstruatiei cauzeaza insomnii. In timpul sarcinii, nivelele de progesteron in primul si ultimul trimestru pot afecta somnul normal. Insomnia poate fi o problema majora in prima faza a menopauzei, cand hormonii prezinta fluctuatii mari si frecvente. Valurile de caldura, transpiratiile, starile de anxietate pot provoca trezirea brusca si frecventa a femeii in cursul noptii in primele saptamani de menopauza. Insomnia poate fi de asemenea intretinuta de stresul psihologic provocat de aceasta perioada din viata.


Pentru consultatii de specialitate si analize de laborator, American Medical Center va sta la dispozitie de luni pana vineri intre 8 - 20.
Programari la telefoanele: 210.49.23, 210.27.06, 094.342.903.
Dr. Catalin Gavrila, medic specialist medicina generala: 092.641.845.

Modificarile hormonale asociate procesului de imbatranire
Insomnia psihofiziologica
Tratamentul insomniei
Terapiile neconventionale
Totul despre insomnii
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana_ina pe 25 Mar 2014, 13:58
    Insomnii

    Va rog sa imi spuneti daca melatolina 3 mg este bine sa o iau.Am incercat alte medicamente ca si clonazepam si doxepin dupa care am resusit sa ma debarasez de clonazepan, apoi lunesta dar se pare ca nu merge.....In rest ma simt bine peste zi dar cred ca in meomentul cind vine seara mi-a frica ca si nu cumva sa nu adorm. pt ca trebuie sa fiu functionala la serviciu....si poate asta cauzeaza insomnia.....Multumesc

    0
    0

  • Ariel pe 2 Iun 2013, 05:38
    Insomnie permanenta

    Eu am aceste probleme de aproximativ 8 ani. Din pacate, nu am reusit sa scap din ambientul care mi-a provocat aceste stari in timp si totul s-a agravat. In momentul de fata am decazut in ultimul hal, fizic, moral, intelectual... Nu ma pot concentra la nimic, ba am chiar si probleme de comunicare..etc. Desi sunt constient ca ma duc tot in jos, nu pot schimba mare lucru momentan, iar tratamentele nu isi au rostul, cat timp nu reusesc sa elimin cauza. De ce scriu ? Ca sa trag un semnal de avertizare pentru alti cititori. Nu e de gluma. Eu am fost un optimist incurabil, nimic nu ma putea dobora, iar acum..simt ca am devenit ultimul om. Depresiile prelungite, va pot transforma viata. Eu m ajuns sa stau treaz si cate 24/42 ore. Reusesc sa adorm numai atunci cand fizicul cedeaza de tot. Multi asa zisi prieteni care ma stiu de o viata si au vazut cum eram inainte, ma caracterizeaza in fel si chip, fara a se intreba macar ce se ascunde in spatele acestor schimbari. Pana acum...nici nu am povestit nimanui. Incerc sa ma retrag cat mai mult in lumea mea, ca sa nu am mai multe remuscari, ori sa-mi stric mai mult imaginea. O sugestie....(in cazul meu functioneaza)...natura face bine. Aproape in fiecare an, plec singur prin munti..si parca devin al om. Din pacae...totul tine prea putin si dupa 1/2 luni..revin la viata care imi provoaca aceste probleme. Toate ele bune si sanatate maxima va doresc !

    0
    0

  • andreea pe 29 Ian 2013, 08:24
    nu pot sa dorm

    ajutati-ma si pe mine ,de o luna nu pot sa dorm,am luat tot felul de medicamente naturiste , am facut si analizele si sunt foarte bune ce pot sa fac????

    3
    0

  • alina pe 24 Apr 2012, 17:23
    "tratament" pentru insomnie

    am avut si eu aceeasi problema in facultate.nu puteam as dorm deloc noapte mai ales inainte de examene dar am trecut pana la urma peste.intr-o noapte cand nu puteam sa dorm am intrat pe net si am cautat tot felu de solutii si printre toate siturile deschise am gasit www.moreofyou.ro si acolo am gasit niste programe audio care te ajuta sa combati insomnia.la mine au functionat si chiar sunt fff multumita.daca va intereseaza puteti incerca si nu cred ca o sa regretati.succes

    2
    1

  • Diana pe 8 Ian 2011, 13:43
    Insomnii la adoloescenti!

    Buna Eva! Am 16 ani si cam de vreo 2 Luni nu pot dormi. Sunt mereu obosita, nervoasa, am niste cearcane imense, si deseori ameteli si dureri de cap, mai ales in prima saptamana de insomnii. Dupa primele 3 sapt am fost la medic si am primit niste vitamine, Calciu si niste somnifere usoare din plante,dar in zadar... nu am reusit sa dorm nici cu acele medicamente...Daca ma pun la culcare pe la1,2 noaptea,atunci adorm.. Nu stiu ce sa mai fac! Sunt cu nervii la pamant! Spune-mi, te rog cum mi-as putea recapata somnul.

    5
    1

  • maria pe 25 Oct 2010, 21:24
    sufar de insomnii

    buna ziua...am 36 ani si sufar de insomnii de 12 ani.dorm maxim 3 ore pe noapte si nici acele 3 ore nu sunt linistite.poate cineva sa ma ajute(chiar daca stiu ca e foarte greu).va multumesc anticipat!

    5
    0

  • Chiriac Eduard pe 30 Iul 2010, 15:04
    insomnie din cauza alcoolului ?

    Buna...am 17 ani sunt baiat si de cateva saptamani de cand am consumat cam mult alcool si am combinat cu o tigara din plante etnobotanice nu mai pot sa dorm linistit (aproape deloc) , cam 2 saptamani am avut probleme si dupa incepusem sa imi revin ...iar acum 3 zile am consumat alcool si iar nu mai pot sa dorm ,dar curios este ca nu ma simt obosit. are vreo legatura alcoolul cu insomniile la varsta mea ? daca da spunemi te rog cum as putea sa imi recapat somnul. Astept un raspuns (asap)

    8
    0

  • iuly pe 6 Mai 2010, 11:33
    cam la fel patesc si eu

    La mine vine insomnia deobicei primavara spre vara .Nu reusesc sa dorm mai mult de cinci ore chiar daca am doar 14 ani si-ar trebui sa dorm macar 8 ore.Sunt mai mereu nervoasa ,stresata si indispusa.

    1
    0

  • alis david pe 20 Sep 2009, 12:30
    insomnii toata romania

    dragi cetateni toata romania se plange de insomnie. cauza principala o constituie antenele de pe bloc, acelea groase si late, care se pare ca sunt pe orice bloc. nu numai ca distrug vitaminele B12 dar si magneziu si calciu si datorita acestor deficiente, plang oamenii de insomnii. numai romanii accepta astfel de antene periculoase pe blocul lor, in strainatate, omul este respectat, nici gand de insomnii, doar batranii sau femeile la menopauza, dar si ei sunt tratati corespunzator, fara pastile de somn, ca la noi, ci simplu prin psihoterapie, exercitii, schimbarea stilului de viata, mai mult efort fizic si mai putine grasimi si dulciuri. deci asta e.......

    3
    0

  • anamaria trif pe 7 Feb 2009, 15:29
    ce se intampla cu mine?

    am insomnii de o luna si ceva,ma simt foarte obosita simt ca mi-e somn dar cand ma pun sa dorm imi trec prin minte tot felul de lucruri,ma gandesc cum sa adorm sau ma gandesc ca poate sunt bolnava sau se intampla ceva cu mine de nu pot sa adorm,sunt si foarte nelinistita in ultimul timp.va mutumesc!

    0
    0

  • bibanu_vjm pe 28 Ian 2009, 05:34
    si eu is la fel ca tine

    Nu stiu ce sa zic deoarece si eu sunt la fel si nu stiu de unde sa aflu.dak iti da cineva un raspuns sa ma anuntui si pe mine. Dar sati iti mai zic ceva, pot sa dorm linistit numai dupa ce fac sex atunci ma pot odihni altfel nu. Si dak se intampla sa mai atipesc vreodata dupa nici 10 min am cosmaruri si nu mai pot sa dorm

    0
    4

  • Mada pe 10 Ian 2009, 12:45
    insomnii la adolescenti

    Buna Eva ,am aproape 15 si incepand de la varsta de 12 ani am inceput sa am insomnii ,dar nu insomnii usoare pur si simplu 2 ani de zile nu cred k am dormit o luna .A fost groaznic pur si simplu acum arat k o femeie de 30 de ani batrana si obosita ,tot timpul sunt supernervoasa si nu mai gandesc cum trebuie .Am incercat cu foarte multe medicamente bien dormir, sedatif ceaiuri dar degeaba pur si simplu ma consider o invingatoare pt k nimanui nu ii vine sa creada cat am rezistat fr sa dorm dar nu mai rezist am crescut mare si cearcanele mele care sunt pana la gura miau schimbat viatza pur si simplu mie rusi ne sa ma ies pe strada ce crezi ce diagnostic imi dai? Ast raspunsul tau sau al oricui care ma poate ajuta pe mada_flacarica .Te poop dolce!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod