Aproape a paralizat de la o constipație severă. Cazul incredibil al unui bărbat, la un pas de moarte

Chiar dacă uneori este tratată cu superficialitate, constipația poate să pună viața în pericol. Cazul unui bărbat care a fost la un pas de moarte a șocat medicii din întreaga lume.
Un bărbat de 53 de ani din Australia s-a prezentat de urgență la spital cu o durere abdominală exagerată și persistentă de trei zile, burta umflată și stări accentuate de greață. Ceea ce l-a alarmat și l-a determinat să meargă de urgentă la medic a fost senzația de paralizie în piciorul drept, pe care nu mai reușise să-l miște de 24 de ore.

Medicii au fost șocați să descopere că piciorul drept al bărbatului era complet rece la atingere și nu avea puls palpabil, după cum s-a citat în raportul medical apărut în British Medical Journal. După ce i-au analizat istoricul medical, doctorii au constatat că bărbatul nu avea probleme cu inima, nu lua droguri și practic nu avea suferea de vreo boală.
Investigațiile efectuate pentru a obține un diagnostic au arătat că singura lui problemă era o constipație severă care a determinat compactarea materiilor fecale și adunarea lor în tot abomenul. Acest lucru a ajuns să-i pună în pericol sănătatea, deoarece blocul cu materii fecale era atât de mare și punea o mare presiune pe toate organele din abdomen. 
 
În urma ecografiilor, medicii au văzut că bărbatul avea colonul extrem de inflamat, exercita o presiune pe artera iliacă dreaptă și din acest motiv au apărut durerile la nivelul piciorului și starea de paralizie. 


Cazul necesita intervenție chirurgicală de urgență, deoarece pe lângă aceste probleme, au apărut semne de insuficiență renală și o aciditate crescută în corp.
Sarcina medicilor a fost una dificilă, aceea de a îndepărta depozitele de materii fecale, astfel încât să elibereze organele abdominale de toată presiunea. 

”Intervenția a fost realizată manual, sub anestezie generală și s-au extras aproximativ 2 litri de materii fecale”, explică medicii în raportul citat. După această intervenție, bărbatul a început să se simtă mai bine, iar patru zile mai târziu a ieșit de la terapie intensivă. Însă, abia după 13 zile a reușit să se descurce să facă primii pași singur. 
 
 

Medicii nu au reușit să-și dea seama din cauză s-a produs o acumulare atât de mare de materii fecale, însă au avertizat că această problemă trebuie tratată cu maximă seriozitate.
Constipația este o boală care poate să puna viața oricui în pericol atunci când nu sunt luate măsurile necesare. 

Un alt caz similar a fost raportat în 2015 când o tânără care avea o fobie legată de toalete a decedat după ce s-a abținut să meargă la baie timp de 8 săptămâni, scrie site-ul independent.co.uk Depozitele de materii fecale au pus o presiune enormă pe cavitatea toracală, iar tânăra a făcut infarct. 

Constipația trebuie tratată, de aceea este foarte important să ajungi la un consult de specialitate. După efectuarea investigațiilor necesare, medicul poate să-ți recomande un tratament și o dietă ajutătoare.
 
Constipația apare atunci când intervalul dintre scaune depășește trei zile sau când apare durerea din cauza scaunului foarte tare și uscat.
Există mai multe tipuri de constipație, de aceea atunci când simptomele apar des și persistă trebuie să mergi la un consult medical pentru a depista cauza și a urma un tratament adecvat. Simptomele frecvente de constipație trebuie luate în serios, iar un prim pas pe care trebuie să-l faci este să acorzi mai multă atenție alimentației și să faci multă mișcare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod