De ce apare constipația călătorului și ce poți face

Constipația călătorului este unul dintre efectele negative ale plecatului într-o vacanță sau într-o călătorie de afaceri. Iar o astfel de problemă îți poate strica momentele petrecute departe de casă. Iată de ce apare constipația călătorului și care sunt căile de acțiune pe care le poți aborda!

Care sunt motivele pentru care apare constipația călătorului?

 

1. O schimbare bruscă a dietei

La câteva zile după ce schimbi micul tău dejun plin de fibre cu un mic dejun continental fără fibre, este posibil să te confrunți cu constipația călătorului din cauza retragerii rapide a fibrelor. Iar dependența de fibre se află la baza tuturor tulburărilor colorectale majore - de la hemoroizi la cancerul de colon.

2. Întreruperea rutinei zilnice obișnuite

Corpurile noastre merg după un ceas. Dacă nevoia de a merge la toaletă te prinde într-un loc sau moment greșit, îți vei suprima nevoia intestinelor până când îți permite situația.
Din păcate, reținerea scaunului duce la constipație.

3. Diferența de fus orar


Diferența de fus orar apare atunci când treci prin mai multe zone. Organismul tău vrea să miște intestinele în timp ce dormi și evită să scoată fecalele în timp ce suferi din cauza diferenței de fus orar.

4. Anxietatea de a folosi alte băi decât cea de acasă


Anxietatea care vine din utilizarea facilităților de baie, fie din cauza lipsei igienei sau a intimității, a stricat multe luni de miere. Evident, aceeași problemă se extinde și în toate celelalte aspecte ale cazării împreună cu partenerul.

5. Indigestia acută


După ce ai mâncat toate delicatesele, în special la momentul nepotrivit, stomacul nu reușește să digere suficient de repede proteinele, iar proteinele nedigerate încep să putrezească. Produsele secundare ale acestui lucru sunt extrem de otrăvitoare și determină expulzarea violentă a fluidelor corporale de la ambele capete.
Acest lucru perturbă mișcările normale ale intestinului și poate dura 3-4 zile până se restabilește un echilibru, astfel încât poate părea că ești constipat.

Ce să faci dacă suferi de constipația călătorului?


Ia la tine un recipient cu laxative care nu provoacă efecte secundare reziduale, cum ar fi multiple crize de diaree, colon iritabil, mâncărimi anale sau deshidratare. Fii atent la momentul în care iei laxativul, deoarece nu ai vrea să își facă efectul când ești în centrul Parisului, Londrei sau Romei! Iar când te întorci acasă, adu-ți aminte că sănătatea ta colorectală se înrăutățește și apelează la ajutorul unui medic pentru a trata cauza problemei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod