Aparatul dentar dupa 20 de ani

Ma numesc Dobra Paul, am 21 de ani si sunt student la Universitatea Politehinca Timisoara. Sufar de o anomalie a dintilor...


Ma numesc Dobra Paul, am 21 de ani si sunt student la Universitatea Politehinca Timisoara. Sufar de o anomalie a dintilor (dintii din fata sunt inclinati spre interior, am "muscatura" prea adanca si cativa dinti gresit orientati).

Mi-a fost recomandat un aparat dentar fix, pe care sa il port 2 ani, dupa care inca 2 ani un aparat de seara. Sunt in dilema pentru ca am auzit ca desi aparent se obtin rezultate (dupa tratamentul de 2 ani), dupa un timp dintii revin la forma (amplasarea) lor de dinainte de tratament, din cauza varstei.
Va rog sa-mi faceti o recomandare, daca la varsta pe care o am (21 de ani) mai are sau nu rost sa-mi pun aparat dentar (daca rezultatele obtinute dupa tratament vor dainui in timp). Va multumesc mult si astept nerabdator un raspuns din partea dumneavoastra. - Dobra Paul, Timisoara


Gabriel Cervatiuc, medic stomatolog, iti raspunde:

Astfel de probleme sunt uneori greu de rezolvat. Eu mi-as pune in primul rand problema de ce ai ajuns pana la 21 de ani in situatia asta: cineva din familie ar fi trebuit sa observe despre ce este vorba. Astfel de probleme pot si trebuie sa fie detectate mai din vreme.

Nu ai specificat daca problemele au aparut ca urmare a aparitiei molarului 3 (maselei de minte) sau asa au erupt dintii tai.

In principiu problema ta tine de o specialitate a stomatologiei numita ortodontie. Orice tratament ortodontic care presupune aparat fix sau mobil actioneaza pe baza proprietatilor osului de a se remodela in functie de fortele la care este supus.

Deci modificarile pe care un aparat dentar le produce sunt de obicei ireversibile atata vreme cat nu exista forte care sa determine revenirea dintilor in pozitia initiala. Bineinteles ca se pot practica tratamente adjuvante celui ortodontic pentru a se asigura reusita tratamentului in timp.

Sfatul meu este sa iei legatura cu un medic ortodont, care sa iti prezinte un plan de tratament. In ceea ce priveste varsta, aceasta este o decizie pe care numai medicul specialist ortodont o poate aprecia. In orice caz este posibil si la varste "mai inaintate" (vezi 21 de ani) sa se rezolve situatia, dar tratamentul va dura mai mult decat la copii de exemplu.

In principiu daca pacientul este consultat la timp (perioada aparitiei ultimilor dinti pe arcada) se intervine mai devreme, cu sanse foarte mari de succes ce pot genera schimbari fanatastice de aspect.
 

Comentariile 1-50 din 169

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana-Maria pe 29 Ian 2014, 20:27
    Canin inclus-aparat dentar

    Am sa va spun pe scurt povestea mea fara a intra in prea multe detalii. Am 23 de ani iar la 21 de ani din motive estetice si nu doar, avand caninul din partea stanga sus de lapte iar caninul inclus am spus ca trebuie sa fac cv.. Am mers la dna. doctor ortodont Stanescu Georgiana si am ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie ar fi aparatul dentar. Zis si facut. In luna mai 2012, am pus aparatul,am stat jumatate de an pt a crea spatiu necesar caninului inclus iar in noiembrie am facut operatia de descoperire a caninului care era oprit in os practic .Anul trecut in luna mai a erupr caninul iar de atunci pana acum a iesit aproape tot. Tin sa precizez ca dintele meu a fost pozitionat cu spatele iar de acum urmeaza doar sa il derotam si gata!!! Eu sunt extraordinar de multumita atat de dna. doctor cat si de alegerea facuta. Recomand tuturor sa urmeze un astefel de tratament daca au o astfel de problema. Intradevar necesita multa rabdare pt ca tratamentul dureaza 2 ani, dar ai dintele tau si nu este un corp strain ca un implanmt iar dupa un an te trezesti ca se rupe si trebuie sa-ti faci altul!

    0
    1

  • min 753 pe 21 Ian 2014, 21:39
    Blaga Janetta

    Si eu am fost la acest doctor Blaga Janetta la consultatie si am fost surprins de nerabdarea pe care o are.Ma simteam ca un cersetor cand ii ceream o informatie. Mi-a pierdut tot cheful de a continua la ea, intr-adevar , dezamagitor.

    5
    8

  • Barnutiu Bianca pe 22 Oct 2013, 19:13
    Blaga Janetta

    Buna vreau sa va spun tuturor care urmeaza sa puna un aparat dentar sa se gandeasca de doua ori la cine merge!io dupa mine nu va recomand pe blaga janetta fiindca n are rabdare se grabeste nu e atent pur si simplu nu l intereseaza prea mult de pacienti si mai mult de banii primiti!imi pare rau numai vreau sa l comentez dar mi o dezamagit ff tare!

    2
    11

  • maria pe 21 Mai 2013, 16:53
    daca eu am avut curaj...

    eu intr-o saptamana fac 33 ani! port aparat dentar de trei luni! am avut si cand eram mica din acela mobil, dar il uram .cred ca l-am purtat max trei luni.nu stiam ca mai este posibil la varsta asta,dar doctoritza mea stomatolog mi-a deschis mintea.eu sunt profesoara.ma gandeam cu groaza la reactia copiilor....dar reactia a fost ff dragutza! ma comparau cu personaje de desene animate! asta s-a intamplat o zi.si pe urma totul a decurs normal.Dragii mei...curajjjjjjjjjjjjj daca eu la varsta asta am luat aceasta decizie,inseamna ca poate sa o ia oricine sub 30 de ani cu mult mai multa usurinta! deja lumea a inceput sa remarce ca aparatul meu chiar isi face treaba! succes si inainte cu rabdare!

    0
    1

  • drsneh.k.shah pe 3 Apr 2013, 14:50
    @maria

    sigur, cu un aparat fix poate sa rezolve problema ta.

    1
    0

  • maria pe 30 Dec 2012, 20:04
    aparat dentar

    buna,am 22 de ani si si am dintii de sus cu distanta mare intre ei.Mar interesa dak i-as putea apropia cu un aparat dentar...

    2
    0

  • drsneh.k.shah pe 27 Oct 2012, 00:11
    Aparate ortodontice fixe

    Aparate ortodontice fixe OFERTA-TIMISOARA-APARAT FIX Sunt medic rezident pe ortodontie in Timisoara. La noi la clinica (facultatea de Medicina Dentara din centru) pentru un aparat fix, il costa 500 Ron. Aparatele se pun sub stricta supraveghere si coordonare a profesorilor. Pentru detalii - Dr. Sneh Shah (0758060087) Timisoara

    2
    1

  • Bianca E pe 23 Oct 2012, 18:57
    as dori o parere!

    am 22 de ani si cand eram mica ca sa adorm sugeam degetu,acum am ramas cu dintii in fata aproximativ 2 cm.Ma deranjeaza asa de tare ca nu pot sa rad,sa zambesc,nimic.Mi-am luat inima in dinti sa merg la un cabinet stomatologic sa imi pun un aparat,dar ceva ma intoarce inapoi.As dori o parere ce fel de aparat dentar trebuie sa folosesc pentru a imi intrepta inapoi dintii.Nu sunt decat 2 cm......Multumesc

    3
    0

  • enache florentina pe 8 Sep 2012, 12:40
    aparat dentar

    am 20 de ani si am caninii strambi crescuti mai sus sunt strambi...se mai pot indrepta?asteptr un raspuns va rog

    2
    0

  • mada pe 22 Iul 2012, 21:32
    aparat dentar

    Salut, am 21 de ani si am dinti din fata, incisivi prea in fata, fata de partea de jos (dinti de iepure) si as dori sa stiu daca se mai poate face ceva si cu ce pret.

    8
    1

  • katy pe 22 Iul 2012, 00:08
    PITESTI

    cineva din pitesti ma poate ajuta si pe mine cu un doctor bun,va rog!

    3
    0

  • ionut pe 15 Iun 2012, 22:20
    APARAT DENTAR

    AM exact aceasi problema ca si tine si daca poti sa imi dai un email sau daca vrei sa vorbim pe messenger legat de problema asta, idul meu este negro_tino@yahoo.com si eu am aceasi problema ca si tine, dintii din fata orientati inapoi iar primul dinte din stanga incisivului din dreapta este orientat inainte. As vrea sa stiu ce aparat ti-ai pus cati bani te-a costat etc...

    0
    0

  • Ana pe 3 Mai 2012, 21:30
    Dinti frumosi

    Eu am purtat aparat mobil si dupa un an am avut rezultatul sperat.Varsta nu este o problema, eu l`am pus la 37 de ani.Asa ca... niciodata nu este prea tarziu sa ``zambim larg`` :)

    1
    0

  • vik pe 21 Apr 2012, 07:43
    aparat dentar mobil

    eu am o fata de 18 ani si vreau sa stiu draga ramona ce aparat ai pus si cat costa. multumesc . millet758@yahoo.com

    5
    0

  • ramona pe 16 Mar 2012, 02:38
    buna

    am 23 d ani si mi/am pus aparat mobil de 2 luni dar deja se vede schimbare,primele 2 saptamani a fost f incomod dar m/am obisnuit cu el.

    5
    0

  • Maryana pe 4 Mar 2012, 00:16
    Question

    Laura, imi poti comunica pretul aparatului purtat de tine, si daca sti aproximativ preturile de la clinica arial dent din cluj Multumesc!

    0
    1

  • daniela pe 29 Feb 2012, 17:00
    ?????

    daca am dinti pusi pot sa-mi pun aparat dentar??? adica nu mi-a crescut un dinte de jos dupa ce mi-au cazut cei de lapte an 24 de ani iar dinti de sus imi sunt cu mult mai in fata????

    5
    0

  • Petrean Laura pe 16 Feb 2012, 10:54
    Medic ortodont Cluj

    Deci pot sa va recomand unul dintre cei mai renumiti medici ortodonti din Cluj: Dr. Peev Mirela - are cabinetul Arial Dent... siteul e: www.arialdent.com Eu mi-am pus la doamna doctor aparat ICE (transparent). ARATA SUPER!!!!

    0
    0

  • amalia pe 12 Feb 2012, 04:04
    buna

    eu am avut probleme cu caninu din stanga ,nu mia cazut la timp dintele de lapte ,miam pus apart si acum e totul ok dupa 2 ani dar mai trebuie sa port unu care nu ne fix 5 luni . dar sunt multumita , am 24 de ani este posibil sa sasi revina dinti , cine vre sasi puna sa ste linistita ca e totu bine chiar daca ai peste 20 ani . la inceput e forte naspa da dupa cateva luni mam obisnuit pup bafta la cine vrea sasi puna

    2
    0

  • Gabriela pe 9 Feb 2012, 13:37
    25 de ani - Parinti iresponsabili ?...

    Si eu am 25 de ani si port aparat de o luna. Mi-am pus ceramic pentru a fi estetic, dar pentru o perioada voi purta si metalic jos. Referitor la raspunsul formulat pe site, cand eram eu copil era un singur medic ortodont in oras si era si f scump si f greu de ajuns. Acum imi pun aparat din banii mei. Asta nu inseamna ca imi consider parintii iresponsabili (asa cum sugerati Dvs). Sunt persoane care poarta aparat dentar si la 40 de ani.

    6
    0

  • izabela pe 27 Ian 2012, 23:38
    aparat dentar ceramica pret 23milioane lei vechi

    am 25 de ani si mi lam pus in urma cu o luna,ieri am avut primul control si deja sau vazut rezultate in partea de sus si spaniintre dinti in partea de jos

    2
    0

  • laurra pe 25 Dec 2011, 21:09
    Aparat dentar

    Buna! Si-a pus cineva aparat dentar la clinica din cadrul facultatii de stomatologie din Bucuresti (Eforie) ?? Am inteles ca sunt medici buni si preturi mai mici :D .Astept parerile voastre...am mare nevoie de aparat dentar.Mentionez ca am 17 ani si dintii mei parca sunt "aruncati" la intamplare.:(

    0
    0

  • anamaria pe 13 Nov 2011, 01:01
    aparat fix oradea

    am avut dintii foarte strambi si-mi era groaza sa zambesc. aveam si muscatura gresita si dentistul m-ia zis ca risc mai traziu sa am parodontoza. Am purtat aparat fix transparent, sus si jos, 1 an jumate si acum l-am dat jos. Sunt foarte fericita. Va recomand cu caldura. Toti prietenii mei au fost incantati de aparatul meu si acum de rezultat. Ca sa nu recidiveze, am primit cate un fir lipit pe interiorul dintilor. Am fost in Oradea,la Janeta Blaga. E foarte draguta, prietenoasa, are multa rabdare,iti explica tot ce se intampla, poti plati in multe rate, iar consultatiile nu costa in plus.

    9
    0

  • Diana M pe 23 Oct 2011, 11:55
    pt Krissy

    Si eu sunt din Slobozia si vreau sa-mi pun aparat ... spune-mi te rog idul tau sau macar numele cabinetului unde ti l-ai pus. ms frumos

    2
    0

  • Ovidiu pe 21 Oct 2011, 23:52
    Nelamurit

    Salut oameni buni, ma numesc Ovidiu, sunt din Calarasi si da! am dintii foarte strambi... In decembrie implinesc 20 de ani, iar intrebarea mea este urmatoarea: in ciuda faptului ca am dintii strambi si sus si jos, calc si invers, adica cu dintii de sus in spate, un aparat dentar fix m-ar putea ajuta in timp pentru indreptarea definitiva a dintilor? Pe mine nu ma deranjeaza sa port asa ceva, nu am nici un fel de complexe pentru ca ma gandesc la sanatatea mea de viitor si la un zambet cat mai frumos. Dar vreau sa stiu daca o perioada de purtare a aparatului dentar fix de 2 ani, ar rezolva ceva in cazul meu...

    2
    0

  • alexandra pe 19 Oct 2011, 11:42
    aparat dentar?da!

    eu am 21 de ani si dintii mei s-au indreptat perfect!am tinut aparatul fix un an si sunt foarte multumita!recomand tuturor care au probleme cu dintii sa faca lucrul asta.si da,se poate chiar si dupa varsta de 20 ani.

    1
    1

  • elena pe 16 Oct 2011, 22:08
    intrebare.......

    buna.si eu vreau sa-mi pun aparat dentar pt k am dintii foarte strambi.stie cineva un medic bun din iasi dar care sa nu aiba preturi nici extrem de piperate.

    0
    0

  • Krissy pe 16 Oct 2011, 15:40
    aparat ieftin

    buna sunt cristina si urmeaza sa imi pun aparat dentar peste cateva zile. Mai intai imi voi pune sus iar peste cateva luni imi voi pune jos.Eu locuiesc in slobozia iar un singur aparat denatr este 980 lei (metalic)

    2
    0

  • Marius pe 11 Oct 2011, 08:39
    Pret

    Elena, imi dai si mie mai multe detalii despre medicul ortodont care lucreaza asa ieftin te rog? Eu am cautat si nu am gasit mai ieftin de 1000EU ambele arcade. Multumesc, Marius

    2
    0

  • dorina pe 1 Sep 2011, 00:44
    aparat dentar

    buna.as vrea sa va intreb km incat timp se pot indrepta dintii?eu am dintii de sus fr.stambi ,eu am fost la un control si mi-a recomandat aparat cu ceramic si mi-a spus k o sa stau cu el intre 12si 18 lini?mie una mi-e km greu sa cred asta,voi ce zice-ti?raspuns plissssss

    2
    1

  • elena pe 5 Iul 2011, 20:52
    pret aparat

    eu mi am pus aparat metalic fix si m a costat doar 1200 lei !

    4
    2

  • adelina pe 21 Iun 2011, 19:55
    ce raspuns de kk...

    "de ce nu ti-ai pus problema pana acum"...ma abtin!

    10
    0

  • anna pe 19 Iun 2011, 20:50
    aparat dentar oradea

    buna! am 33 de ani si pe 30.05 mi-au activat aparatul fix, metalic, pe arcada de sus:) motivele pentru care am ales sa port aparat la varsta asta, sunt mai putin importante:) dupa activare, cam 5-6 zile mi-a fost mai greu, am mancat doar mancarurifierte, moi, iaurturi, chestii care nu trebuiau mestecate prea mult:))) dintii mi-au fost sensibili, nu ma dureau dar era enervant:) insa acum nu mai am probleme. vi-o recomand, daca aveti nevoie de un bun medic ortodont in Oradea, pe d-na doctor Porumb Anca (are cabinetul pe cuza voda 20, in oradea). este foarte draguta, comunicativa, iti explica tot ce vrei sa sti legat de aparat si nu are preturi groaznice. pe mine ma costa 1700 ron aparatul si in banii acestia sunt incluse si consultatiile celor 2 ani de tratament. aparatul ceramic e 2500 ron. eu am platit aparatul in 2 rate, caci nu aveam cum sa dau dintr-o data atatia bani. sper ca i-am putut ajuta pe cei care sunt din bihor. va doresc numai bine!:)

    4
    0

  • duikkk pe 18 Iun 2011, 14:37
    kk

    aparatul costa 12 milioane doar sus sau doar jos ,24 si sus si jos

    4
    0

  • Alex pe 24 Mai 2011, 22:24
    hm...

    Referitor la raspunsul domnului doctor Gabriel... va intrebati cum de a ajuns la varsta de 21 de ani si nu a vazut ca are dintii strambi...eu cred ca a observat de mult timp ce se intampla cu dintii lui, la fel si familia, numai ca in primul rand nu va puneti problema la partea financiara. Eu am 22 de ani, cu dintii strambi, si nu mi-am permis si nici nu imi permit sa imi pun un aparat dentar. Si va asigur ca sunt multi cu aceasta problema, si problema care si-o pun nu este ca au trecut zeci de ani de cand au dintii in stare ``aleatorie`` si ``nu au observat`` chestia asta, ci problema finantarii aparatului respectiv.

    6
    0

  • Ali pe 16 Mai 2011, 23:12
    Dr, Camelia Szuhanek

    Tot la ea mi-am pus si eu aparat dentar fix. Am 22 de ani,si-l port de 2 ani si jumatate...Am avut dintii foarte,foarte strambi si acum pot spune ca sunt perfecti! Luna care vine il dau jos..Abia astept! E o doctorita super intelegatoare, mereu vesela si este si o profesionista fara repros! O recomand...in plus merge platit in rate. Bafta tuturor!

    12
    0

  • Sarca Crina pe 22 Mar 2011, 21:01
    aparat dentar de ceramica

    Buna am si eu o intrebare.cat costa un aparat dentar de ceramica numai pe partea superioara?am 16 ani:d va rog sa-mi raspundeti urgent

    2
    0

  • Laura pe 9 Mar 2011, 14:47
    hi

    Buna,eu am 22 de ani si urmeaza sa imi pun aparat in maxim 3 sapt,am fost la neoqliniq in buc,doctorii super draguti..nu ma durut de loc si precizez k am avut ff multe probleme cu dinti.Imi voi pune aparat pe interior invizibil,,ma cost 100 de mil,pe arcada dar eu cred k merita.Numai bine!

    2
    1

  • adrian pe 19 Feb 2011, 13:27
    apaat dentar

    va salut pe toti si eu o sa imi pun aparat dentar peste 3 zile si ortodonta mia zis ca nu o sal port mai mult de doi ani dar mie imi este putin frica ca nu voi putea sa il suport si eu am o danturavarza in gura am diti din fata mai mari deca ceilalti si am dinti mai mari si maxilarul mic am mostemit diti de la tata care are o dantura f frumoasa si maxilarul de la mama care si ea are o dantura foarte frumoasa

    1
    0

  • Lia. pe 16 Feb 2011, 20:35
    Credeti ca merita

    Buna seara!Ma numesc Liana si am 15 ani.Am fost de curand la control, iar ortodontul mi-a spus ca am nevoie de aparat fix sus si jos ( dintii de sus sunt mai in fata iar cei de jos la fel ).Mi-a spus ca la inceput trebuie sa fac niste radiografii si altele care costa in jur de 3 mil. iar aparatele costa 48 de mil.Mi se pare destul de scump pt ca pe parcursul celor 2 ani in care am sa port aparatele voi merge si la control-asadar,totul va costa detul de mult.Eu imi doresc foarte mult o dantura perfecta si de aceea as vrea sa port aparat dentar.Ortodontul mi-a spus ca problema nu este foarte grava dar eu insist sa-mi pun aparat.Credeti ca merita?Este bine sa ma tratez de acum cand sunt mai mica?

    3
    0

  • Delyutza pe 22 Ian 2011, 22:00
    aparat dentar 25

    Buna ziua, as avea si eu o intrebare: Daca am lucrari fixe din portelan de la premolarul 2 pe ambele parti, ale maxilarului, se mai pot indrepta ceilalti dinti din fata cu ajutorul aparatului dentar fix ? (de la 14 pana la 24 ) Multumesc si astept raspuns!

    0
    0

  • miruna pe 21 Ian 2011, 20:36
    o rog pe doamna dr sa-mi raspunda

    buna ziua! pe scurt problema mea: am 24 de ani si un dinte de lapte (canin) pe care nu l.am scos cand trebuia. din aceasta cauza, dintele definitiv a crescut in spatele celui temporar. recent, am luat decizia de a.mi scoate dintele de lapte si de a.mi pune un aparat dentar fix metalic. problema mea este ca eu vreau sa fie gata pana in octombrie. din cate stiti dvs, este posibil ca in 8 luni, dintele din spate sa fie adus in fata, prin aparat fix? mentionez, ca in momentul de fata, am brakeri numai sus, dar nu pe toti dinti, iar pe caninul din spate deocamdata nu am. medicul imi spune, ca intai trebuie sa.i faca loc, pt a.l aduce in fata.

    3
    0

  • Laurikmititik pe 15 Ian 2011, 22:46
    rugaminte

    Domnisoara care si-a pus aparatul la o doctorita foarte buna din Sibiu, te rog imi poti spune cum se numeste dansa si ce nume are cabinetul stomatologic?

    3
    0

  • Yoyo pe 26 Nov 2010, 13:20
    Pentru alexutsa

    Da dintii pot reveni la pozitia initeala pentru ca sunt ingramaditi si astfel tu daca ai 16 ani oasele cresc in continuare ...probabil nu ai inteles tu bn sa le mai lasa sa creasca si dupa aceea le scoate sau alte masele crede-ma eu am aparat si acum peste 10 zile mi-l scot si eu tot la fel mi-a scos 2 masele si un dinte daca nu scoteam aceste 2 masele si acel dinte probabil se stramba si mai rau da am indurat si le-am scos si dupa 2 ani mha multumeste efortul depus si cum am dintii aranjati....

    0
    0

  • Yoyo pe 26 Nov 2010, 13:20
    Pentru alexutsa

    Uite id-ul meu daca vrei sa vb ciprian_andres_palop_1 si te lamuresc eu mai bn ca am treut si eu prin astea si inca mai port aparat

    0
    0

  • Yoyo pe 26 Nov 2010, 13:19
    Pentru Mihaela

    DA Mihaela e o problema findca dintii mai cresc si de la un punct pleaca adica in cazul de la incisivi...eu zic sa te duci la o consultatie la stomatolog si sa-ti exlice mai bn doctorul ce e de facut ...

    0
    1

  • Mihaela pe 22 Nov 2010, 20:29
    aparat dentar

    Buna, sunt din Bucuresti si am 21 de ani, am incisivii putin strambi, nu este o problema foarte grava si vizibila decat la unul,as vrea sa stiu daca chiar se merita sa imi pun aparat pentru indreptarea a 2 dintii....

    0
    2

  • alexutsa pe 17 Nov 2010, 20:56
    aparat dentar

    Buna!As avea si eu cateva intrebari.Am 16 ani si port aparat dentar fix de 4 ani aproape.In luna ce urmeaza il voi da jos(am si jos si sus) si voi mai purta aparate de noapte.Doctorita mi-a recomandat sa imi scot maselele de minte dar imi e frica.Credeti ca exista posibilitatea sa revina in pozitia initiala daca nu le scot?Cum le pot scoate daca nici nu au aparut?

    2
    1

  • Yoyo pe 29 Oct 2010, 11:26
    Pentru RAMONA

    Ramona da nu e vorba aici ca saruta o gura cu table e vorba de sanatatea ta .Am ai auzit astfel de comentarii "ca este inestetic" "ca o sa rada copii de mine" nu-i adevarat puneti acuma ca sa nu regreti mai tarziu .Tu ce ai alege sa ti se strambe dantura sau sa-ti pui aparatul si dupaia sa ai un zambet frumos gandeste-te bn este alegerea ta....si treaba cu rutina zilnica a dintilor este adevarata exista riscul sa faci carie pe dinte cea ce nu doresc la nimeni sa se intample cei care au aparate si trebuie spalati dintii de cel putin 3 ori pe zi chiar si de 4 ori si este o periuta speciala cu care poti scoate dintre sarme resturile pentru ca acelea sa nu stea in jurul dintelui ....sper ca ti-am fost de folos...numai bn ...ceao

    0
    2

  • Yoyo pe 29 Oct 2010, 11:15
    Aparat Dentar

    Si pe mn la fel Kitty tot atata ma costat numai ca am purtat 2 ani si nu 3 ani astazi 29 octombrie ma duc sa mi-l scot de tot si sunt foarte fericit cum a decurs timp de 2 ani evolutia dintilor cum ii aveam inainte ii aveam strambi de tot si acuma cand ma uit in oglinda observ ca dintii sunt perfect drepti cea ce ma bucura si eu am suferit mult fiind faptul ca a trebuit sa-mi scot 2 masele si un dinte dar cum mi le-a scos nici nu vreau sa ma gandesc e ca si cum ai sparge o piatra si aceea piatra este maseaua ....in fine nu vreau sa va sperii ....dar cei care avti probleme cu dantura si nu o aveti dreapta va recomand cu mare caldura aparatul dentar fix pentru ca daca nu va punet la o varsta mica o sa aveti probleme mai incolo si o sa regretati ...totdeauana sa puneti pe primul plan sanatatea....numai bn

    0
    1
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod